Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Garip

ŞARKİKARAAĞAÇ’LIYA NELER GEREKLİ?

İlçemiz Şarkîkaraağaç çok eski bir yerleşime sahip olmasına rağmen sanki dün kurulmuş eski bir köyden başka bir şeye benzediği yok. Konya Isparta yolu üzerinde olmasına rağmen gelişmeden payımızı neden alamadık? En üzücü olanı ise Cumhuriyet tarihi boyunca ilçemizden hemen hemen her dönem mecliste Millet vekilimiz yani Şarkîkaraağaçlı Millet vekilimiz bulunmuş. Saygı değer Belediye Başkan adaylarımız sizlerden hanginiz Belediye Başkanımız olursanız bizlere hizmet vermeye hazırmısınız?

BİZ ŞARKÎKARAAĞAÇLIYA NELER GEREKLİ?

Cezaevimiz, Askerlik şubemiz geri gelsin. Dar olan yollarımız genişletilip asfalt atılıp kenarları parke taşı döşenip modern bir şehir görüntüsü olsun. Bozuk yollar ise yapılsın artık arabamız ile tarlada gider gibi gitmekten usandık.

Trafiğimize bir çeki dizen verilsin park etmeye bir düzen gelsin. Özellikle Çarşamba günleri hastaneden öbür tarafa giden yer işgal edilmesin hastaneden çıkan araç ana yola acilen ulaşması gerek. Ambulans vb. Belirli yerler ücretsiz park alanı olsun.

Çiçek pınar tarafından gelen araçlar ilçe merkezine girmeden sanayi ve Konya yoluna direk çıkacak bir çift şerit yol ile geleceği şimdiden düşünerek ilçe merkezinden trafik yoğunluğu azaltılmalı.

Hükümet binasının karşısına modern bir belediye binası yapılarak tüm resmi kurumlar bir arada toplanmalı. Şimdiki belediye binası yıkılarak meydan genişletilmeli. Eski hükümet binası restore edilerek Restoran, Cafe, Canlı müzikli bir yer Yada başka bir sürü şey düşünülüp tarihi modernize ile birleştirmek gerek.

Hastanemizde bir çok branş’dadoktorumuz eksik. Olanı da yeterli değil.

Ülkemizde hayvancılık alanında sanırım Burdur’dan sonra 2. Sıradayız. Bir yem fabrikamız, Süt ve süt ürünlerini işleyecek devasa bir fabrikamız, Et ve et ürünlerini işleyecek fabrikamız olmalı. Ürettiğimizi değere dönüştürüp kazancı ilçemizde kalmalı ayrıca isdihdam sağlanmış olmalı. Başkaca fabrikalar ile ilçemizi cazibe merkezi yapmalıyız. Gelenin ertesi gün kaçtığı bir yer olmasın.

Kızıldagda’ki bina artık ne olacak ise olsun okulmu hastanemi? O dağın başında okul olmaz orada olsa olsa yapılış amacına uygun göğüs hastalıkları hastanesi yapılsın. Yukarısında konaklama yerleri artırılıp orada yaz aylarında bir canlılık sağlanarak orada milletin konaklaması sağlansın. Orada alışveriş yapılacak gece olunca oturup kafe neyse bir canlılık sağlar iseniz daha çok insan çekeriz. Bana bir dostum kaç yıldır orada ben konaklamak istiyorum diyor rahatsızlığından dolayı nasıl kime başvurulur bilmiyorum.

Üniversitemizde yeni bölümler açılmalı ve kapasitesi daha da artırılmalı. Unutmamalıyız öğrenciler ilçemizin kalkınmasında bir değerdir onların harcadığı kimleri kalkındıracağını bilmemiz gerek.

Dışarıda yaşamakta olan Şarkikaraağaç’lı hemşerilerimizi ilçemize yatırım yapmasını en azından eskiyen dökülen evlerinin yerine yenilerini dikip hiç gelmezler ise yazın tatil amaçlı gelmesini teşvik etmeliyiz. Bu memleketi artık gelip ertesi gün kaçılacak memleket olmaktan çıkarıp yaşanacak yer yapmalıyız. Sen ben davasından vaz geçip hepimiz 4 elle bu ilçeyi adam edelim artık. Gidip geldiğim yerlerde gördüğüm ilçelere imrenmekten kendi ilçemin durumundan utanmaktan bıktım.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER