Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1 Kasım’ın mesajları

Siyaset bir “toplum mühendisliği”

Siyaset bir “toplum mühendisliği” işidir. Stratejiyi iyi kurarsanız, sandıkta kazanırsınız. Demokrasinin vazgeçilmezi sandık ise, milletin tercihi ise siyasi partilerin buna göre kendilerini konuşlandırmaları gerekiyor. Hatayı başka yerlerde, millette aramak bir siyasetçinin yapacağı en büyük yanlıştır.
Türkiye için en önemli seçimlerden biri olan 1 Kasım genel seçimlerini geride bıraktık. Sonuçlar ne olursa – olsun milletin takdirini herkesin baş tacı yapması gerekiyor.
Türkiye genelindeki sonuçlar ile ilgili yorumlar yapılıyor. Tek cümle ile Türkiye’deki sonuçların özeti şu: Vatandaş İSTİKRAR istedi.
AK Parti 7 Haziran’dan sonra süreci çok iyi yönetti ve 7 Haziran’da milletten aldığı ikazı değerlendirdi. Her konuda eksiklerini gidermeye çalıştı ve başardı.
MHP 5 ayda 2 milyon oy kaybetti. Bunda çeşitli etkenler var. En önemli etken MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin üzerindeki “HAYIR” cı algısı ve parti içindeki önemli isimlere konulan ambargolar. CHP oyunu artırdı ama beklenilen artış sağlanamadı. Diğer küçük partilerde ise ciddi bir erime yaşandı.
Isparta’ya gelince; Türkiye genelindeki siyasi yansımalar ve oy kaymaları Isparta’da da yaşandı. Ancak AK Parti Isparta’da rekor kırdı ve Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldı. 3. milletvekilliğini de az bir oyla kaybetti.
AK Parti’nin Isparta’da Türkiye ortalamasının üzerinde oy artışında en önemli etken 4. dönem Isparta’dan liste başına konulan Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in çalışmalarıdır.
Bilgiç, 7 Haziran seçimlerinden önce ve son süreçte kendisini “uzlaşmacı, ağabey” pozisyonuna koydu ve böyle davrandı. Birleştirici tavrı, hizmet odakları çalışma ve açıklamalarının yanında, nokta atışı çalışmaları da ciddi etki yaptı, güven verdi.
2. sıra adayı Said Yüce ve 3. sıra adayı Haydar Kemal Kurt’da yoğun bir çaba sarfetti. Said Yüce, uzlaşmacı ve sakin tavırları ile puan topladı. AK Parti teşkilatı da ciddi bir çalışma yaptı.
MHP teşkilatı, milletvekili adayları, Belediye Başkanı Günyadın’da ciddi bir çalışma yapmalarına rağmen oy düşüşünü engelleyemediler.
MHP’nin Türkiye genelindeki algısı Isparta’ya da yansıdı. Nuri Okutan oy kaybına rağmen milletvekili olarak Ankara’ya gitti. MHP’den önemli bir oy AK Parti’ye kaydı. MHP ve CHP arasında da oy kayması yaşandı. Daha önce CHP’ye oy veren önemli bir kesimde AK Parti’ye “istikrar” beklentisi nedeniyle oy verdiğini biliyorum.
CHP Isparta’da oy kaybetse de bu ciddi bir oranda değil.
MHP İl Başkanı sevgili dostum, hemşehrim İsa Yalçın, televizyon programına yaptığı canlı bağlantıda benim sözlerimi ve beni “taraflı” olduğum şeklinde eleştirmiş. Saygı duyarım, sayın başkanla hayatta polemiğe girmem. Ancak şunu belirtmem gerekir ki: Hiç kimsenin, hele hele bizim MHP’nin iç işlerine karışma gibi bir durumumuz ve haddimiz olmaz. Ben sadece MHP’nin neden oy kaybettiğinin tespitini yaptım. Ki bu konuda çok sayıda MHP’li ve diğer vatandaşın benimle hemfikir olduğunu düşünüyorum.
Isparta’nın sorunlarına “duyarlı” olup – olmadığımıza gelince; Biz her konuda en az Sayın Yalçın kadar Isparta’nın sorunlarına duyarlıyız ve Isparta’nın sorunlarını üzerimize vazife olmamasına rağmen kendimize dert ediniyoruz. Isparta’ya çivi çakanın, hizmet edenin kim olursa – olsun yanında oluruz, destek veririz. Hizmet bizim için her zaman siyasetin önünde gelir.
Seçimin ardından Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’i araması, AK Partili Belediye Meclis üyelerini tebrik etmesi önemli bir adım. Seçim bitti “Isparta’ya hizmet zamanı.”
Siyaset bir “toplum mühendisliği” işidir. Stratejiyi iyi kurarsanız, sandıkta kazanırsınız. AK Parti bunu çok iyi yapıyor ve yaptı. Demokrasinin vazgeçilmezi sandık ise, milletin tercihi ise siyasi partilerin buna göre kendilerini konuşlandırmaları gerekiyor. Hatayı başka yerlerde, millette aramak bir siyasetçinin yapacağı en büyük yanlıştır. İletişim dünyasında, dağda dahi binlerce kanalın izlenebildiği, her evde internetin kullanıldığı günümüzde suçu vatandaşa yüklemek, hele hele hakaret etmek büyük bir yanlıştır.
Seçim sonuçlarının iyi okunması gerekiyor. Sonuçlar ülkemize ve ilimize hayırlı olsun temennisiyle…