Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Rejim desteklenirse, PYD tehlikesi kalkar”

İran’ın Ankara Büyükelçisi Ali

İran’ın Ankara Büyükelçisi Ali Reza Bıkdeli CNN TÜRK’e konuştu. İran Dışişleri Bakan Yardımcısının Şubat ayı ortasında Türkiye’ye geleceğini belirten Bıkdeli, “PYD de Suriye’de faaliyet gösteren diğer gruplar gibi bir gruptur ve unutulmamalıdır ki Suriye’de bir devlet var. Bu güçlenir desteklenirse bu gruplar da otomatik olarak etkisiz hale gelecektir” dedi.

İran’ın Ankara Büyükelçisi Ali Reza Bikdeli, CNN TÜRK’e konuştu. Cenevre görüşmelerinin ertelenmesi ve Türkiye’nin PYD hassasiyetini değerlendiren büyükelçi, “PYD de Suriye’de faaliyet gösteren diğer gruplar gibi bir gruptur ve unutulmamalıdır ki Suriye’de bir devlet var. Bu güçlenir desteklenirse bu gruplar da otomatik olarak etkisiz hale gelecektir” dedi.

“Suriye rejimi desteklenirse, PYD tehlikesi kalkar”

Bikdeli, Suriye görüşmeleriyle ilgili şunları söyledi:

“İran ve Türkiye Suriye ile ilgili bir temel konuda mutabık ki o da şu: Suriye’nin toprak bütünlüğü. Biz şuna inanıyoruz, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması için bu ülkede hükümetin altyapısı ve iktidarın altyapısının güçlü kalması lazım. Cenevre görüşmeleri daha önce Viyana Konferansına katılan ülkelerin üzerinde mutabık kaldığı bir yol haritası çerçevesinde gerçekleşiyor. Savaşın bir an önce durdurulması ve de görüş ve diyaloğun başlaması hepimizin desteklemesi gereken girişimdir. PYD de Suriye’de faaliyet gösteren diğer gruplar gibi bir gruptur ve unutulmamalıdır ki Suriye’de bir devlet var. Bu güçlenir desteklenirse, bu gruplar da otomatik olarak etkisiz hale gelecektir. Bugün her dönemden çok İran ve Türkiye arasındaki ilişkileri korumaya ihtiyaç vardır.”

Büyükelçi Bikdeli, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı’nın beklenen ziyaretinin ise, Şubat ayı içinde gerçekleşeceğini açıkladı.