Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şenol: Demokrasi mi yoksa dikta paketi mi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Demokratikleşme Paketi’ne ilişkin değerlendirmede bulundu. Paketin demokrasi ve insan haklarıyla hiçbir ilgisinin bulunmadığını vurgulayan Şenol, ‘Bu paket demokrasi paketi mi yoksa dikta paketi mi?’ diye sordu.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi’ne CHP İl Başkanı Vedat Şenol tepki gösterdi.

Özellikle ‘adımız’ın kaldırılmasının kabullenilemeyecek bir durum olduğunu ifade eden Şenol, “Bu paketin demokrasi ve insan haklarıyla hiçbir ilgisi yok. PKK ile hükümetin yaptığı gizli pazarlıkların bir bölümü başbakanın yaptığı açıklamasına yansımıştır. Özellikle andımızın kaldırılması kal edilecek bir durum değil. Başbakan herkesin gözünün içine baka baka ‘andımızı’ kaldırdık demiştir. Bunu yapan Başbakan Türk milleti tarafından sandıkta cezalandırılacaktır.” diye konuştu.

“BU AKP-PKK-BDP ANLAŞMASI”

‘Bir başka madde de BDP-AKP ve PKK’nın anlaştığı madde köy kasaba isimlerinin değiştirilmesi’ diyen Şenol, ‘Cumhuriyetten faydalanarak iktidara gelen AKP, cumhuriyet döneminde belirlenmiş olan bölge isimlerinin kaldırılması başka türlü izah edilemez. Ana dilde eğitimi özel sektöre devrettiler. Eş başkanlık sistemi getirdiler. Bir de kendi özel ajanlarını bu pakete yerleştirdiler. İşin garip tarafı bunların çoğu yasa dışı olsa da uygulamaya koyuldu.’ dedi.

“KİMSEYE SORMADILAR”

Demokratikleşme Paketi’ne ilişkin hiçbir STK, Parti ve diğer kurumlardan herhangi bir görüş alınmadığını dile getiren CHP İl Başkanı Vedat Şenol sözlerini şöyle sürdürdü; ‘Hiçbir parti, STK, kurumlardan görüş alınmıyor. PKK’nın taleplerinin bir kısmının burada görülmediği belli. Çünkü daha ileri gitme cesaretini gösterememişlerdir. Ama söylediklerinden paketin devam edeceği görülüyor. Demokratikleşme paketi yapılacaksa, meclisteki tüm partilerle birlikte STK’larla yeni bir genel kabul gören paket hazırlanmalıdır. Bu paketin nasıl ve ne şekil yapıldığı gayet ortadadır. Demokra si yoksa dikta paketi mi? diye sormak lazım.’