Bağlantıda Kalın

SDÜ ve ISUBÜ

SDÜ’de Filistin’e destek yürüyüşü

Yayınlanma

,

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından İsrail’in Filistin’e yönelik düzenlediği saldırılara tepki vermek ve Gazze’ye destek olmak amacıyla “Filistin’e Destek Yürüyüşü” düzenlendi.

SDÜ Osmanlı Medeniyeti, Kızılay, Sosyal Politikalar, İdealist Gençler, Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet ile Bilgi Düşünce Topluluğu, Isparta Milli Türk Talebeler Birliği, Öğrenci Konseyi ve İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilciliğince gerçekleştirilen yürüyüşe, çok sayıda öğrenci Türk ve Filistin bayrakları ile katıldı

SDÜ İlahiyat Fakültesi önünden başlayarak 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanına kadar süren yürüyüşte tekbirler getirerek İsrail aleyhinde sloganlar atıldı.

Reklam
Okumaya Devam Et
Reklam
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SDÜ ve ISUBÜ

SDÜ ile Çelebi Hava Servisi Arasında İşbirliği Protokolü

Yayınlanma

,

Yazar:

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü, öğrencilerine sektör tecrübesi kazandırmak adına önemli bir uygulamayı hayata geçiriyor.

İşletmede Mesleki Eğitim” uygulaması için hazırlık sürecini tamamlayan Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Çelebi Hava Servisi arasında işbirliği protokolü imzaladı.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen protokolün imza törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Çelebi Hava Servisi Temsilcisi Filiz Özsarı ve Sivil Havacılık Yüksekokulu akademisyenleri katıldı.

Reklam

Protokol ile son sınıf öğrencilerinin havacılık işletmelerinde çalışarak tecrübe kazanması hedefleniyor. Çelebi Hava Servisinin öğrencilere sunduğu destek için teşekkürlerini ileten Rektör Prof. Dr. Saltan, sivil havacılık alanının üniversitemiz için çok önemli olduğunu belirtti.

Filiz Özsarı, imzalanan işbirliği protokolünün iki kurum için de hayırlı olmasını temenni etti.

Reklam
Okumaya Devam Et

SDÜ ve ISUBÜ

“Grip ve Soğuk Algınlığı: Kış Aylarının Klasik Misafirleri”

Yayınlanma

,

Yazar:

Kış aylarıyla birlikte gelen soğuk havanın grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların artmasına sebep olduğunu belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Kaya, grip ve soğuk algınlığı belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Dinlenme ve bol sıvı tüketimi önemli

Gribin genellikle influenza virüsünün neden olduğu bir solunum yolu enfeksiyonu olduğunu dile getiren Prof. Dr. Kaya, bu virüsün özellikle kış aylarında hızla yayıldığını, burun, boğaz ve akciğerleri etkileyebildiğini söyledi. Belirtilerin “yüksek ateş”, “kas ağrıları”, “baş ağrısı”, “öksürük” ve “genel bir halsizlik” olduğunu dile getiren Prof. Dr. Kaya, “Grip, genellikle ani başlar ve şiddetli belirtilere neden olabilir. Hastalık ilerlerse zatürre gibi ağır tablolar görülebilir. Soğuk algınlığı ise genellikle rhinovirüsler gibi çeşitli virüslerin neden olduğu bir üst solunum yolu enfeksiyonudur. Belirtileri arasında burun tıkanıklığı, hapşırma, boğaz ağrısı, öksürük ve hafif ateş yer alır. Soğuk algınlığı genellikle daha hafif seyreder, ancak belirtileri rahatsız edici olabilir. Grip ve soğuk algınlığı benzer belirtilerle başlasa da grip genellikle daha şiddetli seyreder. Her iki durumda da sık görülen belirtiler arasında burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı ve halsizlik bulunur. Tedavi genellikle dinlenme, bol sıvı tüketimi ve semptomları hafifletmek için bazı ilaçları içerir. Ancak, grip durumunda bazen antiviral ilaçlar da reçete edilebilir.” dedi.

Reklam

En iyi tedavi yöntemi hastalıklardan korunmak

En iyi tedavi yönteminin hastalıklardan korunmak olduğunun altını çizen Prof. Dr. Kaya, grip ve soğuk algınlığından korunmak için takip edilmesi gereken adımlar ile ilgili şunları söyledi: “Ellerinizle virüsleri yayma riskinizi azaltmak için düzenli olarak ellerinizi sabun ve suyla yıkayın. Aşı olun. Grip aşısı, grip virüsüne karşı koruma sağlar. Her yıl güncellenen aşılar, mevcut grip virüslerine karşı koruma sağlar. Hasta kişilerden uzak durun. Hasta kişilerle teması sınırlayın ve öksürük veya hapşırma sırasında ağız ve burnunuzu kapatın. Bağışıklık sisteminizi güçlendirin. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek, düzenli egzersiz yaparak ve dengeli beslenme alışkanlıkları edinerek bağışıklık sistemini güçlendirin. Grip ve soğuk algınlığı, genellikle zaman içinde kendiliğinden iyileşen rahatsızlıklardır. Ancak, belirtiler ciddileşirse veya uzun süre devam ederse, bir sağlık kuruluşuna başvurmak önemlidir. Unutmayın, en iyi koruma, önleyici önlemleri almak ve sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmektir.”

Reklam
Okumaya Devam Et

SDÜ ve ISUBÜ

“Isparta’nın 1950 Sonrası Çağdaş Yapıları” Kitabı Okuyucusuyla Buluşuyor

Yayınlanma

,

Yazar:

Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri ile Isparta Mimarlar Odası tarafından Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı kapsamında hazırlanan “Isparta’nın 1950 Sonrası Çağdaş Yapıları” kitabı okuyucusuyla buluşuyor.

Isparta’nın Modern Mimarlık Mirasını ele alan kitapta, 1950’den 1980 yılına kadar Isparta merkezde yer alan farklı fonksiyonlara sahip çağdaş yapılar makale ve envanter olarak sunuluyor. Modern mimarinin Isparta’daki simgelerinin ele alındığı kitapta, “1950 Sonrası Ispartanın Kooperatif Yapıları”, “1950 Sonrası Isparta Modernist Konut Mimarisi”, “Isparta’nın 1950-1980 Dönemi İdari Yapıları”, “Ispartanın Çağdaş Ticari Yapıları”, “Ispartanın 1950-1980 Sağlık Yapıları”, “Isparta Modern Mimarlık Dönemi (1950-1980) Eğitim Yapıları”, “Ispartanın 1950 Sonrası Sanayi Yapıları”, “Isparta Kentinde 1950-1980’ler Modernizminin Mimari İmajları: Sosyo-Kültürel Yapılar”, “1950 Sonrası Isparta Konaklama Yapıları”, “1960lı Yıllarda lspartanın Çağdaş Dini Yapıları”, “Ispartanın Çağdaş Yapılarında Strüktür ve Malzeme”, “ Ispartanın Modern ve Çağdaş Yapılarında Detaylar” başlıkları ile hazırlanmış bölümler yer alıyor.

Kentlerin mimari kimliğini oluşturan ve bulundukları dönemin temsilcileri olan bu yapıların tescil sorunlarına dikkati çeken Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Restorasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Seda Şimşek, bu yapıların korunabilmesi ve dönemin fiziksel sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla Isparta’nın çağdaş yapılarının belgelenmesi ve aktarılması üzerinde durduklarını belirtti. Doç. Dr. Şimşek ayrıca çalışmada emeği geçen, gönüllü olarak sürece dâhil olan, arşivlerinden yararlandıkları herkese, yapı sahipleri ve kullanıcılarına teşekkürlerini iletti.

Reklam

“Isparta’nın 1950 Sonrası Çağdaş Yapıları” Kitabının editörlüğünü; Doç. Dr. Seda Şimşek, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Betül Gökarslan, Mimar Şule Çelik ve Prof. Dr. Sıdıka Çetin üstlendi. Kitapta, farklı üniversitelerde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Ülkü Çelebi Gürkan, Doç. Dr. Elif Çelebi Karakök, Dr. Öğr. Üyesi Hilal Tuncer Pürselim, Dr. Öğr. Üyesi Kübra Sümer Haydaraslan, Öğr. Gör. Esra Büyükemir Karagöz, Gizem Güvlü Erhan, Gamze Akyol da çalışmaları ile yer aldı.

Okumaya Devam Et

Popüler