Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Et muayenesinde toplum algısı değişecek

Isparta İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce resmi ve TARGEL kapsamında görevli Veteriner Hekimlere yönelik eğitim programı düzenlendi.

Isparta İl Gıda, Tarım

Üç gün süren eğitimin açılışına Isparta Vali Yardımcısı Tahir DEMİR, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk ŞÖLEN, Isparta Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yaşar GÜNAYDIN, Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hamdi BALCI, İlçelerde görevli Veteriner Hekimler ve Isparta’da Gıda İşletmesi (Mezbaha ve Et Entegre Sahipleri) yetkilileri ile İstihdamı Zorunlu Veteriner Hekimler katıldı.

Açılışta eğitim görevlisi Yaşar GÜNAYDIN, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yapılan işlemlere değindi. Mezbahaların modernizasyonu konusunu dile getiren Yaşar GÜNAYDIN, 2014 yılının sonu itibariyle mezbahalardaki modernizasyonun tamamlanmasını ve sağlıklı olmayan mezbaha kalmamasını amaçladıklarını belirtti.

Yürütülen işlerin mevzuat çerçevesinde olması gerektiğinin altını çizen Yaşar GÜNAYDIN, “Et muayenesinde toplum algısını değiştirmek için üretimden sofraya bütün aşamayı sıkı takip etmemiz lazım. Yetiştirme koşullarından hayvan refahına, nakliyesinden kesim yerinde bekletilmesine ve etin muayenesinden uygun saklama koşullarının sağlanmasına kadar her aşamayı takip etmemiz lazım” dedi.

Isparta’da görev yapan 58 Veteriner Hekimin katıldığı, üç gün süren eğitimle, katılımcılara 5996 Sayılı Kanun ve buna bağlı çıkan Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik, Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik, Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik ile Türk Gıda Kodeksi ve diğer Veterinerlik hizmetleri konuları anlatıldı.

Eğitim sonucunda başarılı olanlara Katılım Belgesi verildi.