Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Basketbolun kalbi Isparta’da attı

Isparta, hafta önemli spor

Isparta, hafta önemli spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı. 6 Mayıs’ta start alan Türkiye Basketbol 2. Ligi Final Grubu müsabakaları Pazar günü oynanan müsabakalar ile sona erdi.

Basketbolun kalbi Isparta’da attı. Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi Play-off Final Grubu karşılaşmaları 6 Mayıs’ta Isparta’da başladı. Işıkkent Spor Salonu’nda üç gün süren basketbol şölenine sporseverlerin ilgili büyük oldu.
TB2L Playy-Off Final Müsabakaları Pazar günü iki müsabaka ile sona erdi. Müsabakalar öncesi TB2L Final Grubu’nda Samsunspor ve Bursaspor oyuncuları sahaya ‘Anneler Günü’ pankartıyla çıktı. Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ise tüm annelerimizi karanfillerle karşıladı.

İSTANBULSPOR BEYLİKDÜZÜ LİDER BİTİRDİ

İSTANBULSPOR BEYLİKDÜZÜ 70–68 ORMAN GENÇLİK

Türkiye Basketbol 2. Ligi Final Grubu’nun üçüncü gününde İstanbulspor Beylikdüzü, Orman Gençlik’i 70-68’lik skorla mağlup ederek 3’te 3 yaptı.

İstanbulspor Beylikdüzü’nde Musa Güneş 17 sayı – 6 ribaund – 2 asist, Berkay Siniroğlu 13 sayı – 6 ribaund – 2 asist ile oynadı.

Maçın en değerli oyuncusu Akın Kandemir’e ödülünü Basketbol İl Temsilcisi Murat SAĞLAMER verdi.

MAÇ SONU DEĞERLENDİRME

İstanbulspor Beylikdüzü Başantrenörü İlker Salman: Çok güzel ve heyecanlı bir maç oldu. Kazandığımız içi mutluyuz. Orman Spor’u tebrik ediyorum. Burayı unutuyoruz. Sakarya’da şampiyon olmak istiyoruz.
İstanbulspor Beylikdüzü Oyuncusu Akın Kandemir: İlk iki gün sonrasında bu maçın önemi daha da arttı. İkinci yarıda savunmayı sertleştirdik ve kazandık.

Orman Gençlik Oyuncusu Kaan Göğüş: Bizim için hiçbir şey daha bitmedi. İlk iki gündeki ağırlığı attık ama top bizi sevmedi ve son topta kaybettik. İstanbulspor oyuncularını tebrik ediyorum. Elimizden geleni yaptık. Sakarya’ya konsantre olacağız.

SAMSUN BŞB. ANAKENT 77-71 BURSASPOR

Türkiye Basketbol 2. Ligi Final Grubu’nun üçüncü gününde Samsun Büyükşehir Belediye Anakent, Bursaspor’u 77-71’lik skorla mağlup etti ve ikinci galibiyetine ulaştı.

Samsun ekibinde Erdem Türetken 21 sayı – 7 ribaund, İhsan Yalçın Azizmahmutoğulları 15 sayı – 11 ribaund – 2 asist ile oynadı.

Bursaspor’da ise Salih Uğraşan 25 sayı – 5 ribaund, Kerem Gülmez 12 sayı – 3 ribaund – 3 asist üretti.

Maçın en değerli oyuncusu Erdem Türetken ödülünü TBF Ligler Direktörlüğü Yetkilisi Gökhan TOKATLI’dan aldı.

MAÇ SONU DEĞERLENDİRME

Samsun BŞB. Başantrenörü Ali Burgul: Önce takımı tebrik ediyorum. Bu maçı kaybetseydik işimiz çok zor olurdu. Dünkü kötü oyunu bir daha oynamayacağımızı biliyorduk. Bursaspor iyi bir takım. Sonlarda farkı azaltmalarına izin vermeseydik daha iyi olacaktı. Ama galibiyet galibiyettir.

Samsun BŞB. Oyuncusu Berkay Gülek: Galibiyet dünkü mağlubiyetten sonra daha da değerli hale geldi. Her maça önem veriyoruz. Önümüzde üç maç daha var. Şampiyon olmak istiyoruz.

Bursaspor Antrenörü Tuncay Bostancı: Bu kadar çok serbest atış kaçırdığımız bir maçı kaybettik. Sakarya’da rövanş maçını kazanmak istiyoruz.

Bursaspor Oyuncusu Okan Özpamir: Kötü bir maç oynadık. Şanssız bir maçtı. Mücadele ettik ancak kazanamadık. Sakarya’da inşallah üçte üç yapacağız.

Isparta’nın ev sahipliğinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Kulüp yöneticileri ve idareciler, organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Türkiye Basketbol 2. Ligi Final Grubu’nda birinci devre maçları Isparta’da oynanan 6 karşılaşma ile geride kaldı. TB2L Final Grubu’nda ikinci devre maçları 13-15 Mayıs tarihlerinde Sakarya’da oynanacak. Dörtlü finalde ilk iki sırayı alan takımlar gelecek sezon Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanacak.

plaket