Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Gazete32 Whatsapp İhbar

‘Yeni Nesil Akran Zorbalığı- Siber Zorbalık’

Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğretim görevlisi Doçent Doktor Yavuz Akbulut TED

Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğretim görevlisi Doçent Doktor Yavuz Akbulut TED Isparta koleji öğretmenlerine yönelik seminer verdi; Yavuz Akbulut; Öğrencilerin teknolojinin insan hayatına sağladığı faydaların yanında bilinçsizce kullanımından kaynaklanan tehlikelerden bireysel korunma yeteneklerini arttırmaları,eğitimcilerin ve ailelerin de bu konuda bilinçli hale gelmeleri için bu çalışmaya başladığını belirtti.Siber zorbalık konusunda bilgilendirmek, farkındalığı arttırmak ve doğru davranışın geliştirilmesinde destek sağlamak amacı ile seminerler vermekte olduğunu açıkladı.TED Isparta koleji öğretmenlerine ‘Yeni Nesil Akran Zorbalığı- Siber Zorbalık’ üzerine 6 saat süren bir seminer yaptı.

Doçent Doktor Akbulut TED Isparta Koleji öğretmenlerine bu konu başlıkları altında seminerini akademik verilerden ve akademik çalışmalardan alıntılar yaparak sundu. Siber zorbalık,akran zorbalığının bilişimin bilinçsizce kullanımı ile biçimlenen ve velilerin bu konuda bilgilendirilmesi gereken bir durum olduğunu vurguladı.

İnternetin hayatın her alanına yayıldığını ve birçok yarar yanında zarar da getirdiğini ortaya koydu. Bunun başında siber zorbalık,iletişim teknolojisini kullanarak insanları sürekli rahatsız etmek,onlarla alay etmek,onları küçük düşürücü sözlerle hayatlarını zorlaştırma,izinsiz fotoğraf kullanma,sahte isimle sosyal siteler üzerinden insanlara psikolojik baskı yapma gibi pek çok davranış olduğunu belirtti.

Siber zorbalığın somut ortmda yapılan akran zorbalığının devamı niteliğinde olduğunu ve bunun da kişi üzerinde psikolojik baskı uyguladığını, kişiyi intihara sürüklediğini kısa film gösterilerinden de yararlanarak açıkladı.

Doçen Doktor Akbulut TED Isparta koleji öğretmenlerine ‘Siber Zorbalık’ kavramının önümüzdeki dönemde daha güncel bir konu olacağını,çağımızın en büyük sorunlarından birine dönüşeceği öngörüsünde bulundu.Önlem alınması gereken bir tehlike olduğunu fiziksel ortamda yapılan zorbalıktan daha tehlikeli olduğunu ,kişi üzerinde çok büyük yaralar açtığı için gençlere bu konuda maddi manevi destek verilmesi gerektiğini ifade etti.Bilinçli ve sağlıklı bir toplum için öğretmenlerin,velilerin gençlerin sanal ortamdan koparılması için değil onlara onların ortamında yardım edilmesi için çalışmalar da bulunulmasını belirtti.Öğretmen ve velilere bu konuda eğitici seminerler vererek teknolojiyi verimli kullanma yolları ve bunu gençlere aktarma yolları üzerinde çalışılmasının önemini açıkladı.

TED Isparta Koleji Genel Koordinatörü ve Lise Müdürü Hayrettin BİLGE; Öncelikle değerli hocamıza Yeni Nesil Akran Zorbalığı- Siber Zorbalık’ üzerine yaptığı seminerden dolayı teşekkür ediyorum dedi.

Bilge; Değerli hocamızı bizlere öneren Türk Eğitim Derneğine de teşekkür ediyorum dedi.

isparta.biz