Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İki savaş uçağımız düştü : 4 şehit

Malatya 7’nci Ana Jet Üssü’nden keşif uçuşu yapmak üzere havalanan

Malatya 7’nci Ana Jet Üssü’nden keşif uçuşu yapmak üzere havalanan 2 RF-4E tipi (Fantom) keşif uçağı Akçadağ ilçesi Ekinciler mevkii’nde düştü. Kazada uçaklardaki 4 pilot şehit oldu.

Malatya’da konuşlu 7’inci Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için akşam saat 18.07’de kalkan 2 RF-4E keşif uçağı ile saat 19.05’te irtibat kesilince uçaklar radarda kayboldu. Kısa süre sonra uçakların Akçadağ ilçesi Ekinciler mevkiinde düştüğü belirlendi. Kaza üzerine bölgeye Malatya, Diyarbakır ve Elazığ’dan AFAD ekipleri ile itfaiye ve ambulanslar sevk edildi. Jandarma ve AFAD ekiplerinin yaptığı aramalarda uçakların enkazının Ekinciler mevkiinde tepe bölgede bulundu. Arazi taraması sırasında 4 pilotun cenazesine ulaşıldı.

ŞEHİT PİLOTLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Düşen RF-4E tipi uçaklarda şehit düşen pilotların isimleri belli oldu. Kazada Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmen Salih Atalay ile rütbeleri öğrenilemeyen Zeynel Özbahçeçi ve Onur Özkaya isimli subaylar şehit oldu.