Gaziantep Emniyet Müdürlüğü binasına uzun namlulu silah ve bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis şehit olurken 19’u polis 23 kişi de yaralandı.
1 Mayıs nedeniyle çevresi bariyerle kapatılmış olan Emniyet Müdürlüğü önündeki bölgeye iddiaya göre iki araç barikatı aşarak girdi. İlk anda otomatik silahla ateş açan teröristler, polislerin karşılık vermesinin ardından kaçarken, peşinden gelen ikinci araçtaki bomba infilak ettirildi. Emniyet Müdürlüğü binasına yaklaşık 10 metre mesafede meydana gelen patlamayla bölgede can pazarı yaşanırken, olay yerine çok sayıda sağlık, kurtarma ile zırhlı polis ekibi sevk edildi. Patlama ve silahlı saldırıda yaralanan çoğunluğu polis 10’u aşkın kişi ambulanslarla ilk müdahalelerinin ardından kentteki hastanelere kaldırıldı.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan canlı bomba saldırısını biri canlı bomba 3 DAEŞ militanı tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi.
