Süleyman Demirel Üniversitesi 2026-2027 Akademik Yılı Açılış ve Toplumsal Katkı Ödül Töreni için Isparta’ya gelen Dünya Etnospor Birliği Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Doğu Yerleşkesi’nde kurulan Etnospor Obası’nı ziyaret etti. Öğrencilerle bir araya gelen Erdoğan, geleneksel sporların kültürel değerlerin aktarılmasındaki önemine dikkat çekti.⁠​​​​​​​‌​​​​​​​​​​​​​​‌‌‌​​‌‌‌‌‌​‌‌​​‌‌‌​​​​‌​‌‌‌​‌​​​‌‌‌​‌​​‌‌​⁠

Dünya Etnospor Birliği Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan SDÜ’de Öğrencilerle Buluştu

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) 2026-2027 Akademik Yılı Açılış ve Toplumsal Katkı Ödül Töreni kapsamında Isparta’yı ziyaret eden Dünya Etnospor Birliği Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, üniversite kampüsünde düzenlenen etkinliklerde gençlerle bir araya geldi.

Etnospor Obası’nda Geleneksel Sporlar İncelendi

Ziyaret kapsamında Doğu Yerleşkesi’nde kurulan Etnospor Obası’nı gezen Bilal Erdoğan, burada yağlı güreş branşında spor yapan çocuklarla sohbet etti ve geleneksel okçuluk alanında ok attı. Obadaki etkinliklere katılan Erdoğan, öğrencilerin geleneksel sporlara olan ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Bir Yudum Kahve, Bir Dünya Sohbet” Programı

Etnospor Obası ziyaretinin ardından SDÜ Taş Kafe’de Etnospor Topluluğu öğrencileriyle buluşan Necmeddin Bilal Erdoğan, “Bir Yudum Kahve, Bir Dünya Sohbet” temalı programda gençlerin sorularını yanıtladı. Program; Isparta Valisi Abdullah Erin, Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ve SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.⁠​​​​​​​‌​​​​​​​​​​​​​​‌‌‌​​‌‌‌‌‌​‌‌​​‌‌‌​​​​‌​‌‌‌​‌​​​‌‌‌​‌​​‌‌​⁠

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Saltan, sporun gençlerin fiziksel ve sosyal gelişimindeki kritik rolüne vurgu yaptı. Geleneksel sporların yaşatılmasının kültürel mirasın korunması açısından büyük önem taşıdığını belirten Saltan, üniversite olarak bu çalışmaları desteklediklerini ifade ederek katkılarından dolayı Bilal Erdoğan’a teşekkür etti. Soru-cevap şeklinde süren etkinlikte, soru soran öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

“Geleneksel Sporlarımızın Temelinde Saygı ve Merhamet Var”

Konuşmasında geleneksel sporların yalnızca fiziksel birer mücadele olmadığını belirten Bilal Erdoğan, bu branşların toplumun ahlak anlayışını ve insan ilişkilerini doğrudan yansıttığını ifade etti. Cirit ve yağlı güreş gibi geleneksel sporların rakibe saygı, hoşgörü ve sorumluluk gibi değerleri yaşattığına dikkat çeken Erdoğan, sporcuların sergilediği davranışların derin bir kültürel anlam taşıdığını vurguladı.

“Geleneklerimiz Yeni Nesillerle Yaşamaya Devam Etmeli”

Türk toplumunun köklü tarihî ve kültürel birikimine dikkat çeken Bilal Erdoğan, gençlerin bu değerleri tanıyarak yetişmesi gerektiğini belirtti. Etnospor anlayışının temelinde kültürel mirası koruma ve yaşatma bilincinin yattığını dile getiren Erdoğan, geleneklerin yeni nesillerle birlikte yaşatılmasının önemine işaret etti.

Samimi bir atmosferde geçen program, öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen gitar ve şiir dinletilerinin ardından sona erdi.⁠​​​​​​​‌​​​​​​​​​​​​​​‌‌‌​​‌‌‌‌‌​‌‌​​‌‌‌​​​​‌​‌‌‌​‌​​​‌‌‌​‌​​‌‌​⁠