Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zabun: 2026’da Isparta’nın İlçe ve Beldelerine Doğalgaz Ulaşacak

AK Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun, yaptığı açıklamada, yürütülen girişimler

AK Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun, yaptığı açıklamada, yürütülen girişimler ve istişareler sonucunda 2026 yılı içerisinde Isparta’nın birçok ilçe, belde ve köyüne doğalgaz arzının sağlanacağını duyurdu. Zabun, çalışmaların Torosgaz tarafından gerçekleştirileceğini belirtti.

Zabun’un verdiği bilgilere göre, 2026 yılı içinde Sütçüler, Aksu ve Yenişarbademli ilçelerine doğalgaz arzı yapılacak. Ayrıca Hüyüklü ve Büyükkabaca beldeleri ile bazı köylerin de doğalgaza kavuşacağı ifade edildi.

Kısmi gaz arzının sağlandığı Eğirdir ilçesinde doğalgaz hizmetinin tamamlanacağını belirten Zabun, Çarıksaraylar ve Çiçekpınar kasabalarında da doğalgaz arzının eksiksiz hale getirileceğini söyledi.

Açıklamada ayrıca Atabey ve Eğirdir güzergâhında BOTAŞ tarafından yürütülen doğalgaz ana boru hattı çalışmalarının da tamamlanacağı kaydedildi. Bu yatırımların Isparta’nın enerji altyapısını güçlendireceğini vurgulayan Zabun, sürecin yakından takip edildiğini ifade etti.

Milletvekili Zabun, desteklerinden dolayı Recep Tayyip Erdoğan’a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a, BOTAŞ Genel Müdürü Abdülvahit Fidan’a, Torosgaz Yönetim Kurulu Başkanı Osman Erdemci’ye ve Torosgaz Müdürü Mehmet Şanlı’ya teşekkür etti.

Zabun, doğalgaz yatırımlarının Isparta’nın yaşam kalitesini artıracağını belirterek, “Bu önemli hizmetlerin ilimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.