Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Televizyon şırıngaya benzer içine ne koyarsan o akar

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından “Medya

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından “Medya ve Çocuk” konulu bir konferans düzenlendi. Öğretim elemanları ve çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansta medyanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yapıldı.Konferansın açılış konuşmasını yapan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ramazan Kayacan, medyanın sınırları olmadığını her an herkese ulaşabildiğini ve bu anlamda medyanın gücünün arttığını belirtti. Kayacan, medyanın çocukları kötü etkilediğini günümüzde çocuklara bakıcı görevi gördüğünü söyleyerek çocuklara yanlış şeyler öğretildiğini kaydetti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu, “Televizyon iki körün tuttuğu fil örneğine benzer. Yani neresinden nasıl görmek isterseniz o şekilde görürsünüz. Diğer bir deyişle TV şırıngaya benzer içine ne koyarsan o akar.” dedi.

Kuruoğlu, “TV, toplumu etkileyen bir aygıt olmasının yanı sıra salt kısa vadede değil uzun vadede olaya bakıldığında en tehlikeli görüneni, televizyonun her bir çocuğu tehlikeli biçimde tüketim toplumu bireyi haline getirmesidir. Ayrıca reklamlara bakacak olursak daha kısa süreli ve hareketli oldukları için çocukları daha cezbetmekte ve reklamlar aracılığıyla yüzlerce mesaj gönderilmektedir.” sözleriyle medyanın tehlikesine değindi.

Çözüm önerilerinde bulunan Kuruoğlu şunları kaydetti: “ Çocuklar, erdemli olma, çalışma gibi insani değerler yerine sadece tüketerek mutlu olacağını düşünüyor, bu evrede olumsuz etkileşimleri ortadan kaldırmak başta aileye düşüyor. Öte yandan haber bültenlerinde, TV dizilerinde veya filmlerde şiddet unsuru içeren görüntüler kullanılmamalı ya da geç saatte yayınlanmalıdır. Çocuk programlarınınsa 19.00 – 21.00 saatleri arasında gösterimi uygundur.”

Konferansın sonunda Doç. Dr. Kayacan katılımlarından dolayı Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu’na hediyelerini takdim etti.