Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Saadet Partisi İl Divanı toplandı

Saadet Partisi’nin 23, 24 ve 25 Ocak tarihlerini kapsayan ‘Halkla

Saadet Partisi’nin 23, 24 ve 25 Ocak tarihlerini kapsayan ‘Halkla Kucaklaşma’ programı dün düzenlenen geniş katılımlı Ocak Ayı İl Divan Toplantısı ile sona erdi.

Dün saat 11.00’de başlayan toplantıya Saadet Partisi Isparta İl Sorumlusu ve Antalya İl Başkan Yardımcısı Hasan Güldal, İl Başkanı Cevat Gençay, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Akbulut, il ve ilçe teşkilatları ile çok sayıda partili katıldı. Bu toplantı sonrası saat 12.00’de ise basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda; Halkla Kucaklaşma programının sonuçları ile 2014 yılı genel değerlendirmesi masaya yatırıldı.

İl Divan Toplantısında bir konuşma yapan İl Başkanı Cevat Gençay, 2015 yılı Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler için teşkilat olarak çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

Saadet Partisi Isparta İl Sorumlusu Hasan Güldal da, dünkü toplantıda yaptığı konuşmada; “Bilindiği gibi yaklaşık bir ay önce 2014 yılını geride bırakıp 2015 yılına girdik. Geçtiğimiz bir yıla baktığımızda ülkemizde icraat anlamında ciddi bir şeyin olmadığını, buna mukabil koskoca yılın kavga ve gürültüyle bomboş bir şekilde geçtiğini görüyoruz.

Bu noktada merkezi hükümetin yani AKP iktidarının ortamı gerdiğini, kutuplaştırıcı bir politika izlediğini müşaade ettik. Yok alevi açılımıydı, yok roman açılımıydı, yok kürt açılımıydı derken insanlar arasında bir kutuplaşma ortaya çıkarıldı. Özellikle Dersim konusunda akla hayale gelmeyecek söylemlerde bulunularak yıllar önce kapanmış bir yara derin bir şekilde tekrar kaşınmış oldu.

Yargı ikiye bölündü, polis teşkilatı ikiye bölündü. Bir zamanlar kahraman olarak ilan edilen yargı mensupları ve polisler şimdi suçlusun denilerek içeri atılıyor. Devlette adalet zedelendi ve hatta kalmadı. Ülkede hemen hemen tüm kesimler üzerinde iktidar baskısı arttı.

Ülke ekonomisine baktığımızda da durum çok kötü. İşsizlik almış başını gidiyor. Bakın, 3 gündür ‘Halkla Kucaklaşma’ programı çerçevesinde Isparta’da esnaf ziyaretleri yaptık, memur – işçi ziyaretleri yaptık, çiftçi ziyaretleri yaptık. Bu ziyaretlerde tüm bu kesimleri perişan olduğunu gördük. Memura 3+3 zam verildi dolayısıyla bu kadar az zamla memur alışveriş edemedi, esnaf zarar gördü. Çiftçi desen öyle. İşçi ve memurlar çocuklarına harçlık veremez hale geldi. İstatistikler işsizlik oranını % 6,5 gösteriyor ancak, gerçek işsizlik % 10,5’un üzerindedir” dedi.