Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Prof. Dr. Saleh Sultansoy “Türk İslam Dünyasında Bilim” Konferansıyla SDÜ’deydi

Üniversite- sanayi işbirliğinde önemli çalışmalar gerçekleştiren Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ),

Üniversite- sanayi işbirliğinde önemli çalışmalar gerçekleştiren Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve TAC Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saleh Sultansoy’u ağırladı.SDÜ Teknoloji Kulübü tarafından düzenlenen “Türk İslam Dünyasında Bilimin Dünü Bugünü Yarını” isimli konferansla Sultansoy, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde akademisyenler ve öğrenciler ile buluştu.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Kulüp Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Kubilay Taşdelen, bilim ve teknolojinin önemine değinerek konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Fen Bilimleri Enstitüsü Araştırma Görevlisi ve Isparta Sanayici İşadamları Derneği(ISİAD) Genç Komitesi Üyesi Emre Hamamcı, ISİAD hakkında bilgi vererek Derneğin en önemli faaliyetinin işadamları arasında sinerji oluşturup fikir birliği çerçevesinde Isparta ve bölge için yatırım planları yapmak olduğunu söyledi. “SDÜ üniversite- sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında ciddi yolar kat etmiştir” diyen Hamamcı, San-Tez projeleri adı altında önemli katma değerler ortaya koyulduğunu da belirtti.

Bilimin insanoğlunun yeryüzüne inmesiyle başlayan bir süreç olduğunu belirten SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız da “Bilim, beyin süreçleridir, tabiatta doğa yasalarının keşfidir. Doğa yasalarının öğrenilerek doğanın kontrol altına alınmasıdır. Doğayı ne kadar kontrol altına alırsanız medeniyeti o kadar ileri götürürsünüz. Bilim ve teknolojideki gelişmeler de tarihin gelişiminin özüdür.” dedi. Prof. Dr. Saleh Sultansoy’u ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Akyıldız, konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konferans öncesinde katılımcılara, Teknoloji Kulübünün çalışmalarından biri olan “Semazen Robotu” gösterisi sunuldu.