Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) kampüsüne yapılacak olan bin kişilik öğrenci yurduna ilişkin Isparta Belediye Meclisi kararını verdi. Öğrenci yurdu yapımı için vize veren meclis, SDÜ Doğu Yerleşkesine KYK tarafından yapılması ve ticari alan bulunmaması kaydını getirdi.
SDÜ Kampusu içerisinde yapılması planlanan ve kamuoyunda uzun süre tartışılan bin kişilik öğrenci yurdu konusu Belediye Meclisinde görüşüldü. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Isparta Murad Hüdavendigar Öğrenci Yurdu Müdürlüğü’nün SDÜ Doğu yerleşkesi içerisinde bin kişilik öğrenci yurdu yapılmak üzere tahsis edilen alanın imar planında üniversite alanından çıkarılarak, sosyal tesis yurt alanı olarak plana işlenmesi ve serbest yapılaşma şartının da plana dahil edilmesi teklifini değerlendiren İmar Komisyonunu kararını verdi.
Belediye Meclisi toplantısında imar Komisyonunun “Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Isparta Murad Hüdavendigar Öğrenci Yurdu Müdürlüğü’nün SDÜ Doğu Yerleşkesi içerisinde kredi yurtlar kurumunca inşaat yapılarak devlet yurdu yapılması kaydı ile belirtilen alanın üniversite alanından çıkartılarak sosyal tesis yurt alanı olarak plana işlenmesi ve değişikliklerin 1/5000 nazım ve 1/10000 uygulama imar planına işlenmesi uygun görülmüştür” raporu okundu.
Belediye Meclisinde yapılan oylamada karar oy birliği ile kabul edildi. Bilindiği üzere kamuoyunda bu konu uzun süre tartışılmış ve SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun önerileri Isparta’da haksız rekabet yaratacağı eleştirilerine neden olmuştu.
OTEL TADİLATTAN SONRA KİRAYA VERİLECEK
Belediye Meclisi, uzun süredir birçok tartışmayı beraberinde getiren Isparta Oteli’ne ilişkin oy birliği ile karar aldı. Otel, yapılacak olan tadilatın ardından 10 yıllığına kiraya verilmek üzere ihaleye çıkarılacak.
Toplantıda imar komisyonunun raporu okundu. Raporda; “Belediyemiz mülkiyetinde Çelebiler mahallesi 379 ada, 12 Parselde bulunan Otel Isparta’nın 10 yıllık kiralama süresinin 03.06.2013 tarihinde dolması nedeniyle ve otelin ilk yapıldığı şekli ile aslına uygun olarak ticaret+otel olarak yenilenerek10 yıllık olarak kiralanabilmesi için belediyemiz encümenine yetki verilmesinin görüşülmesi” yer aldı.
Komisyonca belediye encümenine yetki verilmesi uygun bulunurken, meclisten de onay çıktı. Ak Partili Belediye Meclis üyesi Kadir Dal, otelin restorasyonun ardından kiraya verilecek işyerlerinin Isparta esnafına kiralanmasını istedi. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise restorasyon çalışmalarının ardından otelin eski halini alacağını belirterek, 10 yıllık kira ihalesine çıkılacağını söyledi.
ÇEVRE ANALİZ ÜCRETLERİ DEĞİŞTİ
Belediye Meclisi’nde bir diğer önemli konu ise 2014 yılı kamu laboratuarları fiyat tarifesinin görüşülmesi idi. Daha önce Isparta Belediyesi Çevre Analiz Laboratuarı tarafından 140 lira alınırken, Bakanlık yönetmeliğince bu rakam 755 liraya çıkarıldı. Bakanlığın almış olduğu bu karar, meclis üyeleri tarafından tartışmalara neden olurken, yeni fiyat tarifesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, konuya ilişkin yaptığı konuşmasında “Denetimler sonucunda Isparta’mız havası en temiz iller sıralamasında üst sıralara kadar geldi. Daha önce biz 140 liraya yapıyorduk bunu ama Bakanlığın almış olduğu bu karar, ilimizde kaçak kömür olayını artıracaktır. Ben bu kararın değişmesi için mahkemeye başvuracağım” dedi.
Öte yandan Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Kadir Özkan ise, milletvekillerinin küçük illerden daha az fiyat talep edilmesi gerektiği konusunda çalışma yapılmasını önerdi.
Çevre Analiz Laboratuarı 2014 yılı analiz ücretleri fiyat tarifesi Belediye Meclisi tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.
