Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhtarlara Afet Eğitimi Verildi

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” ilan edilmesi

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” ilan edilmesi ile Isparta merkezinde görev yapan muhtarlara “Afet Eğitimi” verildi.

Isparta Valiliği İl Acil Afet Durum Müdürlüğü afet eğitim uzmanları tarafından verilen eğitimlerde, afet öncesi ve olası bir afet anında yapılması hayati önem arz eden ‘çök kapan tutun’ yöntemi salondaki tüm muhtarlara anlatıldı.

Afet Eğitim Uzmanı Şengül Dokur ardından afet çantasının önemini salondaki katılımcılar ile paylaştı.

Bu sırada muhtarlar bir sürprizle karşılaştılar. Bir anda siren sesleri çalarak salondaki herkesin ‘çök kapan tutun’ yöntemini uygulamaları istenildi.

Böyle bir tatbikatın yapılacağından habersiz olan muhtarlar önce kısa süreli tereddüt yaşasalar da ardından hep birlikte ‘çök kapan tutun’ yöntemini uyguladılar.

Katılımcıların haberleri olmadan yapılan ‘çök kapan tutun’ tatbikatı karşısında gösterdikleri reflekse ise eğitim uzmanları tarafından tam not verildi.

Etiğimde tatbikattan habersiz olan muhtarlar ise bunun kendileri için büyük bir tecrübe olduğunu, depreminde tıpkı bu şekilde habersiz geldiğini kaydettiler.