Mimarlar Odası Isparta Şube Başkanı Caner Ataseven, kentte kentsel dönüşüm kapsamında yapılan riskli bina tespit çalışmalarında çarpıcı bir örneği gündeme taşıdı. Ataseven, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, inceledikleri bir binadaki ciddi yapısal sorunlara dikkat çekti.
“Kirişler Kolona Bağlanmamış, Uçları Boşta”
Ataseven, paylaştığı fotoğraflar eşliğinde binadaki durumu şu sözlerle özetledi:
“Hiçbir kiriş kolona bağlanmamış, uçları boşta. Ayrıca saplama kiriş üstüne saplama kiriş yapılmış. Ve hala binanın riskli olduğunu düşünmeyen yapı sahibi ve kiracılar var.”
“2000 Öncesi Binalar Sürprizlerle Dolu”
Ataseven, kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine işaret ederek, “Fotoğraflar Isparta’da risk tespiti yapmakta olduğumuz bir binaya ait. 2000 öncesi binaların çoğu sürprizlerle dolu ve her seferinde bizi şaşırtmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Mimarlar Odası Isparta Şubesi Başkanı Ataseven, benzer örneklerin kentsel dönüşüm sürecinin ne kadar acil ve gerekli olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı.

