Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Isparta’nın kaderi mi bu?

Isparta’da bu yıl içerisinde çok sayıda yolcu ve işçi taşıyan otobüs kazası meydana geldi. 18 işçinin hayatını kaybettiği kazayla birlikte bu yıl içerisinde 8 yolcu ve mevsimlik işçi taşıyan otobüs kazası meydana geldi. Bu yıl meydana gelen bu tür kazalarda 51 kişi öldü, 192 kişi de yaralandı.

Isparta'da bu yıl içerisinde çok sayıda yolcu ve işçi taşıyan

Isparta’da bu yıl içerisinde çok sayıda yolcu ve işçi taşıyan otobüs kazası meydana geldi. 18 işçinin hayatını kaybettiği kazayla birlikte bu yıl içerisinde 8 yolcu ve mevsimlik işçi taşıyan otobüs kazası meydana gelirken, bunlardan 3’ü Dereboğazı yolunda, diğerleri Yalvaç, Eğirdir, Senirkent ve Uluborlu’da meydana geldi. Geçtiğimiz hafta da Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerini taşıyan otobüs Afyon’da kaza yapmıştı. Bu yıl meydana gelen bu tür kazalarda 51 kişi öldü, 192 kişi de yaralandı.

Isparta’nın adı bu yıl kazalarıyla anılır hale geldi. Nitekim katliamlara dönüşen kazalarda çok sayıda ölü ve yaralı var. Özellikle işçi taşıyan araçlarda kapasite sınırının aşıldığı dikkat çekiyor. Bu yıl içinde meydana gelen kazalardan hala bir ders alınmamış olsa gerek ki, dünkü kazada da 27 kişi kapasiteli midibüse 46 kişi bindirildi.  Bu yıl içerisinde meydana gelen yolcu ve işçi taşıyan otobüs kazaları şöyle;

19 Nisan 2014

Duble olmayan yolda kaza

3 ölü 38 yaralı

Isparta- Antalya arasındaki Dereboğazı yolunda meydana gelen kazada 3 kişi hayatını kaybetti. 38 kişi ise yaralandı. Kazaklar Tüneli çıkışında Tuna Çoban’ın kullandığı 32 ER 988 plakalı yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu Ömür Kutlu, Elif Sungur ve Nezahat Dal hayatını kaybederken, Dereboğazı yolunun duble yol olması yönündeki tartışmalar akla geldi.

Isparta-Antalya karayolunda yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 3 kişinin öldüğü kazada yaralanan 32 kişi, çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Isparta-Antalya karayolu Kazak Tüneli çıkışında yolun kaygan olması nedeniyle Tuna Ç.’nin kullandığı 32 ER 988 plakalı yolcu otobüsü devrildi. Kazada 3 kişi hayatını kaybederken, 32 kişi yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralıların 9’u Bucak, 3’ü Burdur, 2’si Gülkent ve 7’si Isparta Devlet Hastanelerinde, 8 kişi ise Özel Isparta Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Durumu ağır olduğu belirtilen 3 kişinin de Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi. Kazada hayatını kaybeden 3 kişinin cesedi Ağlasun Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

1 Haziran 2014

Dereboğazı yolunda kaza:  1 ölü 33 yaralı

Isparta- Antalya karayolunda yolcu otobüsü kamyonla çarpıştı. 1 kişi öldü, 33 kişi yaralandı.

Isparta-Antalya Karayolu 35. kilometresinde gece yarısı yolcu otobüsü ile kamyon çarpıştı. Isparta’dan Antalya yönüne giden 32 yaşındaki Ahmet Nami yönetimindeki 32 PP 224 plakalı yolcu otobüsü, karşı yönden gelen Ail Dede Açıkgöz yönetimindeki 03 FF 750 plakalı buğday yüklü kamyonla çarpıştı.  Bölgeye çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü kurtarma ekipleri, kamyonda sıkışan Ali Dede Açıkgöz’ü 45 dakika çalışma sonucu kurtarmayı başardı ve sağlık ekiplerine teslim etti. Otobüsteki yolcular ise kendi imkanları ile çıkarken muavin olduğu belirlenen Ömer Keleş hayatını kaybetti.

Kazada 33 kişi yaralandı. Yaralılardan 28’i Isparta, 5’i de Bucak ve Ağlasun hastanelerinde tedavi altına alındı. Yaralılardan bazıları ise ayakta tedavi edildi.

14 Eylül 2014

DEREBOĞAZI = KAZA

Isparta – Antalya ulaşımını sağlayan Dereboğazı yolu, artık trafik kazalarıyla anılır hale geldi. Hafta sonu meydana gelen kazada 13 kişi öldü, 31 kişi de yaralandı.

Ispartalılar Dereboğazı yolunun duble yol olmasını bekleyedursun, dün 13 kişi daha hayatını kaybetti. Antalya- Isparta karayolunun 50’nci kilometresinde tur otobüsü şarampole uçtu. İlk belirlemelere göre 13 kişi öldü, 31 kişi de yaralandı. Yaralılardan 6’sının durumunun ağır olduğu belirtildi.

26 Eylül 2014

Minibüs kaza yaptı: 2 ölü, 21 yaralı

Isparta’nın Senirkent İlçesi’nde tarım işçilerini taşıyan servis ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.

Kaza, saat 18.00 sıralarında Senirkent’in Genceli Köyü yakınlarında meydana geldi. Yalvaç’tan Afyonkarahisar istikametine giden Serdar Kaymaz yönetimindeki 34 JZ 7705 plakalı otomobil, Eğirdir istikametinden gelen Durmuş Ali Özçelik yönetimindeki 03 SH 257 plakalı, tarım işçilerini taşıyan minibüsle Senirkent- Afyonkarahisar yol ayrımında çarpıştı. Kazada, Dinar’ın Çiçektepe Köyü’ndeki evlerine giden tarım işçilerinden 50 yaşındaki Saniye Özçelik ile 21 yaşındaki Serpil Özçelik yaşamını yitirdi. Minibüs şoförü Durmuş Ali Özçelik, Fatma Yavuz, Sultan Özçelik, Şaban Özçelik, Mustafa Özçelik, Nafiye Özçelik, Yasemin Özçelik, Sibel Özçelik, Selcan Özçelik, Musa Özçelik, Fatma Özçelik, Ayşe Özçelik, Dursun Özçelik, Özgür Yavuz, Sevda Yavuz, Kenan Yavuz, Fadime Yavuz, İlkay Yavuz, Sultan Yavuz, Suna Sarıkaya ve otomobil sürücüsü Serdar Kaymaz yaralandı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulansla yaralılar Isparta’daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

14 Ekim 2014

Kamyonet Midibüsle Çarpıştı: 1 Ölü, 12 Yaralı

Isparta‘nın Uluborlu ilçesinde kamyonet ile midibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 12 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, İleydağı mevkiinde Ahmet Başyiğit’in kullandığı 32 PT 883 plakalı kamyonet ile karşı yönden gelen Yusuf Teşken’in kullandığı 32 NC 922 plakalı midibüsle çarpıştı. Kazada kamyonet sürücüsü Ahmet Başyiğit hayatını kaybederken, midibüs sürücüsü Teşken ile 11 yolcu yaralandı. Hayati tehlikeleri olmadığı öğrenilen yaralıların çevredeki hastanelerde tedavi altına alındıkları öğrenildi.

15 Ekim 2014

İşçileri taşıyan kamyonet şarampole devrildi

Isparta’nın Eğirdir ilçesi Balkırı köyünde meydana gelen kazada 4 kişi yaşamını yitirdi, 11 işçi yaralandı. Yaralananlardan bir işçi daha yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre, kaza dün saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Balkırı köyü yakınlarındaki bir mermer ocağında yemekten dönen işçileri taşıyan Coşkun Eryılmaz yönetimindeki 61 AF 049 plakalı kamyonet 15 metre yüksekliğindeki uçuruma yuvarlandı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada Dursun Ozan, Mehmet Oğuz Alp, Ziya Yılmaz, Musa Olgun hayatını kaybetti. Yaralanan 11 kişiden 7’si Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesinde, 2 SDÜ Tıp Fakültesinde, 2 yaralı da Isparta Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

25 Ekim 2014

9 FİDAN SOLDU

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerini gezi için Eskişehir’e götüren Yusuf Z.’nin kullandığı midibüs, Afyonhkarahisar yakınlarından uçuruma yuvarlandı. 8 öğrencinin öldüğü kazada sürücü ile 18 öğrenci de yaralandı. Yaralı öğrencilerden biri de iki gün sonra hayatını kaybetti.

Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu öğrencilerini taşıyan iki midibüs,  cumartesi sabah saatlerinde gezi amacıyla Eskişehir’e doğru yola çıktı. Yusuf Z. yönetimindeki 32 YV 436 plakalı midibüs, saat 10.00 sıralarında Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi Karamık Köyü yakınlarında kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. 15 metre derinliğindeki şarampole yönelen araç bir süre düz ilerledikten sonra kayalığa çarparak takla attı.

Kaza sonrası  6 öğrenci kaza yerinde öldü. Yaralı çıkarılan 2 öğrenci de kaldırıldıkları hastanede kurtarılamadı. Kazada, İsmet Yörümez,  Sinem Sezgin,  Elif Nur Keskin,  Fatih Aydilek,  Buket Alas,  Sena Öz, Muhammet Yusuf Karahan ve Gözde Erol yaşamını yitirdi.  Sürücü  ve yaralılar kaza yerine sevk edilen çok sayıda ambulansla Afyonkarahisar merkez, Çay, Dinar ile Yalvaç İlçesi’ne sevk edildi. Kaza yerine ulaşan Afyonkarahisar İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve itfaiye ölen 6 öğrencinin midibüs altında kalan cesetlerini sıkıştıkları yerden çıkardı.