Isparta’da bugün startı verilecek olan Gül Festivali etkinliklerinin güvenli, düzenli ve coşku içinde icra edilebilmesi amacıyla şehir merkezindeki bazı kritik güzergahlarda geçici trafik düzenlemesine gidildi.

Isparta Emniyet Müdürlüğü ve belediye ekiplerince yapılan duyuruya göre, 05 Haziran 2026 Cuma (Bugün) saat 14.30’dan itibaren festival programları sona erene kadar şehrin en işlek caddeleri araç trafiğine kapatılacak.

Trafiğe Kapatılacak ve Park Yasağı Uygulanacak Güzergahlar:

Belirtilen saat itibarıyla aşağıda yer alan caddelerde hem araç geçişine izin verilmeyecek hem de bu yollar üzerinde araç parkı tamamen yasaklanacak:

102. Cadde: Kolçelik Kavşağı’ndan itibaren,

Mimarsinan Caddesi: Kaymakkapı Meydanı ile Gülent Kavşağı arasında kalan bölüm,

Hükümet Caddesi: Tümen Kavşağı ile Kaymakkapı Meydanı arası,

Hacı İbrahim Parlar Caddesi: Cumhuriyet Caddesi ile 116. Cadde arasında kalan bölge.

Emniyetten Mağduriyet Yaşanmaması İçin Önemli Uyarı

Yetkililer, vatandaşların ve sürücülerin mağduriyet yaşamamaları, araçlarının çekilmek zorunda kalmaması adına şu uyarılarda bulundu:

“Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına araçlarını belirtilen güzergâhlara park etmemeleri; bölgedeki trafik işaret, işaretçileri ve görevli polis personelin yönlendirmelerine mutlak suretle uymaları önemle rica olunur.”

Festival korteji ve açılış programı nedeniyle şehir merkezinde oluşabilecek yoğunluğu önlemek adına sürücülerin alternatif bağlantı yollarını kullanmaları tavsiye ediliyor.