Mart ayında yapılacak yerel seçimlerle ilgili seçim çalışmalarının hızlanması beklenirken Isparta’da siyaset yerine partilerin içi kaynıyor.Tüm partilerde aday olan isimlerden çok yaşanan tartışmalar konuşulmaya başlandı. Isparta’da iktidar Partisi Ak Parti’de suskunluk hakimken CHP ve MHP’de aday belirleme sürecinde yaşanan tartışmalar nedeniyle istifaların başladığı belirtiliyor.
AK PARTİ SUSKUN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 hafta İzmir’de adaylığı açıklanan Nuri Uzaktaş İzmir dönüşü partililer tarafından yapılan karşılama dışında kamuoyu önüne çıkmadı. Dün MHP Eski Milletvekillerinden Osman Gazi Aksoy’un vefatı nedeniyle Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’le birlikte il teşkilatını ziyaret eden Ak Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş suskunluğunu korudu. Uzaktaş gazetecilerin “Başkan adayı oldunuz. Bugüne kadar herhangi bir açıklamanız olmadı. Bir şey söylemek ister misiniz?” sorusuna “Şu an bir açıklama yapmayacağım. İnşallah ileride sizinle buluşuruz” demekle yetindi.
Adaylığının açıklanmasının üzerinden yaklaşık 2 hafta geçen Uzaktaş’ın yerel seçimlerle ilgili hiçbir değerlendirme ve çalışma yapmaması dikkat çekiyor.
Öte yandan son günlerde hükümet-cemaat tartışmalarının ardından Başbakan Erdoğan’ın bazı illerde daha önce açıkladığı adayları iptal ederek yeni isimler açıklayacağı iddiaları gündeme gelmişti.
MHP’DE ŞARKİKARAAĞAÇ SIKINTISI
MHP ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi süreci ile ilgili bazı yerlerde sorun yaşıyor. İl Başkanı İsa Yalçın’ın da memleketi olan Şarkikaraağaç Belediye Başkan Adayının Ramazan Kabalak olarak açıklanmasının ardından İlçe Başkanı Yalçın Bayer başta olmak üzere 13 yönetim kurulu üyesi istifa etmişti. MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ın bugün yapacağı basın toplantısında konu ile ilgili değerlendirme yapması bekleniyor.
Şarkikaraağaç ilçesinde yerel seçimlere Ramazan Kabalak ile girmeye karar veren MHP’de ilçe başkanı Yalçın Bayer aday belirleme sürecinde teşkilatla bağlantıya geçilmediğini gerekçe göstererek sürpriz bir şekilde istifa etmişti. 13 yönetim kurulu üyesi ile birlikte yaşanan istifa sürecini değerlendiren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Şarkikarağaç ve Eğirdir ilçelerinde vatandaşların talepleri doğrultusunda Belediye Başkan adaylarını belirlediklerini belirterek “bu önceden belirlenmiş bir tasarruftur” dedi.
Bu tür küskünlük ve kırgınların olabileceğini söyleyen Yalçın, “bize düşen görev yorulanların koluna kırılanların kalbine girmektir” dedi.
Yaşanan gelişmeleri normal karşılayan Yalçın, “büyük davalarda bu tür kırgınlıklar olur ayrıca yakın zamanda bu istifa eden arkadaşlarımız mevcut adayımız ile çalışırken görüldüğünde ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır. Bizim teşkilatlarımız çok önemlidir, biz bu hassasiyetlerimizi aynı tarihi eserlerin restorasyonuna gösterilen hassasiyet gibi değerlendiririz” dedi.
CHP’DE İSTİFA MI? GÖREVDEN ALMA MI?
Isparta Belediye Başkan Adayı olarak SDÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı’yı açıklayan ve iddialı olduklarını söyleyen CHP’de de İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri tartışması çıktı. Adayların belirlenmesi sürecinde İl Başkanı ile Merkez İlçe Başkanı arasında yaşanan tartışma sonrası Merkez İlçe Başkanı Senayi Demirkol ve bazı yöneticilerin istifa ettiği belirtilirken İl Başkanı Vedat Şenol ise Merkez İlçe Başkan ve yöneticilerinin görevden alındığını söyledi.
CHP’nin geçen hafta sonu İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi adaylarını belirlemek için yaptığı ön seçim Merkez İlçe Yönetimi ile İl Yönetiminin arasını açtı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) geçen hafta sonu belediye meclisi ve il genel meclisi adaylarını belirlemek için ön seçime gitti. İddiaya göre ön seçimde İl Yönetimi’nin istediği liste çıkmadı. Hafta sonu gerçekleştirilen ön seçimde İl Başkanı Vedat Şenol’un oy kullanacak üyelere anahtar liste dağıttığı da iddia edildi.
Merkez İlçe Yöneticilerinin bir bölümünün istifa etmesi de ipleri iyice gerdi. Son olarak Merkez İlçe Başkanı Senayi Demirkol’un görevden alındığı öğrenildi.
Konuyla ilgili konuşan İl Başkanı Vedat Şenol, “Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceğiz. Görevden alma bir sonuç. Bu durumun sebeplerini yarın basın toplantısında anlatacağım. Merkez İlçe Başkanımıza üyelerin güvensizliği gibi bir durum söz konusu. İddia edildiği gibi ön seçim sonuçlarıyla ilgili bir durum söz konusu değil. Biz seçim sonuçlarına saygılıyız” dedi.
