Darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan Isparta Vali Yardımcısı Tacettin Ö., Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı’nda görevli 8 rütbeli asker gözaltına alındı. Askerler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yargıdaki operasyon kapsamında açığa alınan 9 hakim ve savcı anayasal düzene karşı işlenen suçlar kapsamında tutuklandı.

ÖĞRENCİ YURDUNDA ARAMA

Diğer yandan, Isparta’da bir erkek öğrenci yurdunda arama yapıldı. Yurt müdürünün gözaltına alındığı operasyonda çok sayıda bilgisayar kasası ve harddiske el kondu, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e ait çok sayıda kitap ve örgütsel döküman ele geçirildi.