Almanya daki enerji sektörü, Dünya’nın en büyüklerindendir. Alman ekonomisi, oldukça gelişmiş beşinci büyük ekonomisi konumuna erişmiştir. Bu sebepten ötürü Almanya, kişi başına enerji tüketimi açısından Dünya’da beşinci sırada bulunmaktadır.
Almanya’da yenilenebilir enerjiden üretilen elektriğin oranı, 2000 yılında ulusal toplamda yüzde 6.3’ten, 2009 yılında yüzde 16.1’e yükselmiştir.
2009 yılında, Almanya’nın yenilenebilir enerji sektörüne toplamda 20 milyar Avro’yu bulan miktarda yatırım yapıldı. Resmi rakamlara göre, özellikle ufak ve orta boy işletmelerde, 2009 yılı itibarıyla 300.500 kişi Almanya’nın yenilenebilir enerji sektöründe çalışıyor.
Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Özcan Pınarcı, gezinin amacının, Almanya da ki enerji ve kompozit yatırım sektör olanaklarını incelemek, hakkın da yakın dan bilgi almak ve bunu Ülke ve Isparta ekonomisi için kullanılır hale getirmek olduğunu söyledi.
ISİAD heyeti 27 eylül gecesi yurda dönecek.
