Isparta Valiliği, DSİ 18. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Darıderesi 2 Göleti’nde tüm imalatların tamamlandığını ve su tutma işleminin başladığını duyurdu.
Yetkililerden yapılan açıklamada, su tutma sürecine bağlı olarak göletteki su kotunun zamanla hızlı şekilde yükselmesinin beklendiği belirtildi. Bu nedenle, bölgede yaşayan vatandaşların can ve mal güvenliği açısından dikkatli ve tedbirli olmalarının büyük önem taşıdığı vurgulandı.
Açıklamada ayrıca, vatandaşların gölet çevresinden uzak durmaları, yetkili kurumlar tarafından yapılacak uyarı ve bilgilendirmelere mutlaka riayet etmeleri gerektiği ifade edildi. Olası risklere karşı alınacak tedbirlerin hayati önem taşıdığına dikkat çekildi.
Isparta Valiliği, sürecin yakından takip edildiğini belirterek, kamuoyunun resmi kanallar üzerinden yapılacak duyuruları izlemelerini istedi.

