Konya’da bulunan Ispartalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen konferanslar serisinin 30.uncusu 21 ŞUBAT 2015 Cumartesi akşamı yapıldı.Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen geceye Ispartalılar ve misafirler katıldı.
Toplantı öncesinde konuşan Dernek Başkanı Ramazan ALAN burada yaptığı konuşmada,” Değerli Hemşehrilerim, evlilik tüm milletlerde gerçekleşen bir durumdur.Ama bizde evlililiğin hassasiyeti ve kutsallığı daha ön plana çıkmaktadır.Tabi bu evliliklerin başlangıçı kadar ,devamı çok daha önemlidir.Eşler evliliklerini birbirlerini sayarak,severek,açı günde, tatlı günde sen-ben duygusundan uzak kalarak biz olarak devam etmeleri de önemlidir.Boşanmak çoğu zaman çözüm değildir.” dedi
Daha sonra Halk Sağlığı ve Aile Danışmanı Dr.Semin GÜLER tarafından verilen “Boşanmanın Toplum Yansımaları” konulu Konferans programının akabinde dernek başkanı Ramazan ALAN bu tür toplantıların devam edeceğini söyledi. Dr.Semin GÜLER’e Dernek Başkanı Ramazan ALAN tarafından teşekkür belgesi verildi. Başkan ALAN Semin GÜLER’e konuşmacı olarak katılımlarından, hemşehrilerimize ve misafirlere de gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.
