Burdur Doğaltaş Madenciler ve Mermer Makineleri Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Isparta ve Burdur’un ortasında Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması yönündeki girişimlere Isparta’dan destek geldi.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Burdur Doğaltaş Derneği işbirliğinde Isparta ve Burdur’un tam ortasında Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı yönünde çıkan haberleri değerlendiren Isparta Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen “Bizim ilimizde 80 kadar mermer ocağı bulunuyor bir o kadarı da Burdur’da var. Ama maalesef biz mermeri büyük oranda çıkarıp blok halinde gönderiyoruz. Hal böyle olunca mermerden elde edilen katma değer, bu mermerin vergisi ilimiz dışına gidiyordu. Bu nedenle Isparta ve Burdur’un faydalanabileceği ortak bir mermercilik organize sanayi bölgesinin kurulmasını destekleriz” ifadelerini kullandı.
BAŞDEĞİRMEN’DEN DESTEK
Isparta TSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in ‘Isparta ve Burdur teşvikte 5. yada 6. sırada olmalı’ görüşünü yıllardır dile getirdiklerini söyleyerek “biz bu noktada Isparta ve Burdur sanayinin gelişini için teşvik sıralamasının düzeltilmesi gerektiği hep söyledik. Bu düzenlemenin yapılması Isparta ve Burdur’un önünü açacak ve yatırımcı için cazip bir yer haline gelmemizi sağlayacaktır” diye konuştu.
