Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Eroğlu Isparta’da 34 tesisin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı

30 Martta yapılacak Mahalli İdareler seçimleri öncesinde Isparta’ya gelen hükümet

30 Martta yapılacak Mahalli İdareler seçimleri öncesinde Isparta’ya gelen hükümet temsilcileri müjdeler veriyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Isparta’da bakanlığının gerçekleştirdiği 122 milyon değerindeki 34 tesisin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. İki gündür Isparta’da olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Dereboğazı yolu ile ilgili yeni gelişmeleri aktarırken Pazar günü Isparta’da miting yapacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ında müjdeli haberler vermesi bekleniyor.Isparta Hükümet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Eroğlu ve protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı. Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, tüm Türkiye’ye yatırımlar yapıldığını, son 11 yılda muazzam bir dönüşümün ortaya çıktığını, Türkiye’nin büyümede dünyada ilk 4’e girdiğini söyledi.

‘GÖLET, BARAJ YAPILMASI ZARURET’

Şu ana kadar sadece DSİ’de 1763 tesis açtıklarını, Türkiye’nin en yüksek barajlarını yaptıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, “Hidroelektrik enerjide destan yazdık. Bakın önceden su akıyor, enerjisi alınmıyordu. Su akıyor, siz bakıyorsunuz diye yabancılar bizle alay ediyordu. Bakınız şu anda su akıyor, biz yapıyoruz. Farkımız bu. Keyif için değil millet için yapıyoruz. Bazıları bunlara karşı çıkıyor. Efendim bunlara karşı çıkmak asla doğru değil. Çünkü Türkiye yarı kurak iklim bölgesinde. Sürekli yağmur yağmıyor Türkiye’ye. Bunlar ihtiyaç. Kışın ve ilkbaharda Yağan yağmuru biriktirip içme, kullanma, sanayi suyu için kullanmamız gerekiyor. Türkiye’de göletin, barajın yapılması iklimden gelen bir zarurettir. Bunu herkes bilsin.” dedi.

Bakan Eroğlu, eskiden su sorunu olduğunu, ancak tüm şehirlerde bu sorunu kökünden çözdüklerini, 76 şehre su temin edecek tesislerin inşa edildiğini ve İstanbul’un da susuz kalmayacağını söyledi. Bölünmüş otoyol çalışmaları, sağlık ve TOKİ çalışmalarını anlatan Eroğlu, “Yani şunun için söylüyorum: Türkiye’de güzel işler oluyor. Bize gökten para yağmıyor. Haliç’te Bizans hazinesi falan bulmuş değiliz. Ne oluyor? Sizden aldığımız vergileri emanete sadık kalarak, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyarak sizlere hizmet olarak aktarıyoruz” dedi.

BAŞBAKAN ISPARTA’YA MÜJDE VERECEK

Muhalefet kanadından Isparta’nın hükümetten yeteri kadar yatırım alamadığı, birçok ilden geri kaldığı yönündeki eleştiriler devam ederken hükümet kanadının 30 Mart yerel seçimleri öncesi Isparta açısından önemli yatırımların müjdesini vereceği görülüyor. Isparta Antalya arasındaki Dereboğazı yolunun duble yol yapılması yönündeki talep konusundaki yeni gelişmeleri aktaran Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Dereboğazı yolunun duble yol olması için 10-12 km Isparta, 12 km Antalya tarafından olmak üzere ihalesinin yapıldığını kalan 70 km’lik bölümün de projesinin hazırlanacağını söyledi.

UZAKTAŞ’A DESTEK OLACAĞIZ

Daha önce geldiğinde 45 müjde verdiğini şimdi 15 müjdeyle daha geldiğini kaydeden Eroğlu, “Böylece 60 müjdeye tamamladık. Isparta’ya sadece bizim bakanlığımız 420 milyon lira değerinde müjde verdi. Bunlar devam edecek. Özellikle yayla turizmini, dağ turizmini geliştirmek istiyoruz. Ormancılık faaliyetleri artarak devam ediyor. İçme suyu için yeni tedbirler alıyoruz. Darıderesi Barajı’nın yukarısına yeni bir baraj yapmak istiyoruz. Ak Parti’nin Belediye Başkan Adaylı Nuri Uzaktaş Beyin projeleri var. Nasip olursa onun projelerine destek vereceğiz. Biz ne gerekirse Isparta’ya yapacağız” diye konuştu.

Bakan Eroğlu, daha sonra toplu açılış ve temel atmaları gerçekleştirdi. Eroğlu, Isparta’da 15, Eğirdir’de 4 olmak üzere 19 tesisin temelini atarken, yine 13’ü Isparta’da, 2’i Eğirdir’de olmak üzere 15 tesisi topluca açtı. Törende Yenişarbademli İlçesi ile canlı bağlantı kuruldu, ayrıca Şehit Hüseyin Gökhan Eriş Göleti’nin 2015 yılında bitirilmesi için müteahhitten söz alındı ve taahhütname imzalandı.

Bunun yanı sıra Pazar günü Isparta’da miting yapacak olan başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ında “İkinci üniversite” ve “Polis Okulu” müjdesini vereceği konuşuluyor.