MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz akil insan heyeti ile ilgili AS TV’de değerlendirmelerde bulundu ve önemli açıklamalar yaptı.Korkmaz Türkiye’nin geri dönüşü olmayan bir noktaya götürüldüğünü belirterek bunda sorumlunun ülkeyi yönet diye yetki verilen AK Parti hükümeti ve Başbakan olduğunu söyledi.
CHP’nin akil adamlar konusuna karşı olmadığını belirten Korkmaz, CHP’nin şikayeti buradaki isimleredir. Biz 2011’de Kılıçdaroğlu bu konuyu gündeme getirdiğinde kendilerine tepki göstermiştik. Bu akil adamlar heyeti PKK’nın istediği bir şey. Ayrıca bu fikir CHP’ye ait değil. Finlandiya eski Cumhurbaşkanı’nın Yugoslavya’yı parçalamak için ortaya attığı bir fikirdir. Bunun üzerinden de Büyük Ortadoğu Projesinde bu fikir ülkeleri parçalamak adına uygulanmaya çalışılmıştır.
OSMANLI’DA BENZER ÖRNEĞİ VAR
Korkmaz bizim aklı evvel ülke yöneticilerimiz biraz tarihe bakmayı bir görev olarak bir sorumluluk olarak kabul etmiş olsalardı bunun 30 ekim 1918 Mondros mütarekesinden sonra Heyet i Nasiha adı altında uygulandığını görürlerdi dedi.
Korkmaz, ‘o dönemde de Damat Ferit aynı bugün olduğu gibi bölgelerde insanları Sevr Antlaşmasına hazırlamak üzere heyetler kurmuştur. Bu heyetlerin yarısı Rum yarısı Ermeni, yüreğinde Türklük kaygısı olmayan bir takım insanlar düşüyorlar Anadolu yollarına…’
İşte Korkmaz’ın o açıklamaları :
