Isparta’nın Şarkikaraağaç İlçesine bağlı Aşağı Dinek Köyünde meydana gelen olayda 4 yaşındaki bir çocuk, evlerinin ikinci katında oynadığı av tüfeğinin ateş alması sonucu 4 aylık kardeşi ve annesini vurdu.
Edinilen bilgiye göre, 4 yaşındaki Zahide Y. Yatağın altındaki tüfeği alarak oynamaya başladı. Dolu olan tüfeğin ateş alması sonucu çocuğunu emziren anne Neslihan Y. (29) yaralandı, annesinin kucağında ki 4 aylık Ayşe Y. ise hayatını kaybetti.
Silah sesini duyan baba Murat Y. hemen eve koştu. Kapıyı açan baba çocuğunu ve eşini yaralı halde buldu. Olay gelen ambulansla 4 aylık Ayşe Y. ile anne Neslihan Y. Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Minik Ayşe yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, yaralı Nesliyan Y. ise Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.
