Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile SDÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Sadık Akdemir, iki kurum arasında iş birliğini resmiyete döken protokole imza attı. Protokol, fakültenin ulusal akreditasyon sürecine büyük katkı sağlayacak.

Isparta Belediyesi ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İlahiyat Fakültesi, şehrin kültürel ve akademik gelişimine katkı sunmak amacıyla güçlerini birleştirdi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret eden Dekan Prof. Dr. Muhammet Sadık Akdemir ve beraberindeki heyet, hazırlanan iş birliği protokolünü imzaladı.

Akdemir: “İş Birliğimiz Protokolle Taçlandı”

Ziyarette konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Sadık Akdemir, fakültenin ulusal akreditasyon sürecinde olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Yıllardır belediyemizle İlahiyat Fakültemiz arasında süregelen bir iş birliği söz konusu. Akreditasyon gereği bu faaliyetleri bir protokol haline getiriyoruz. Sayın başkanımız sağ olsunlar bizi kırmadılar, desteğini bir kez daha gösterdiler.”

Başkan Başdeğirmen: “3 Yıl Boyunca Tam Destek”

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bugüne kadar belediyeye ait kültür merkezleri ve alanlarda akademik etkinliklere her türlü imkanı sağladıklarını belirtti. Başdeğirmen; “Konuyu resmileştirmek adına protokolü imzaladık. 3 yıl boyunca yer temini ve diğer ihtiyaçlarda hocalarımıza yardımcı olacağız. Değerlerimizi halkımıza ve çocuklarımıza kazandıran tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Akademik Kaliteye Katkı

İmzalanan bu protokol ile SDÜ İlahiyat Fakültesi’nin ulusal düzeydeki akreditasyon süreci hız kazanırken, Isparta Belediyesi Kültür Merkezi (IBKM) gibi alanlar fakültenin bilimsel ve kültürel etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam edecek.