Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çünür mahallesindeki yeni şehirle ilgili geçtiğimz hafta Eski Belediye Başkanı Halan Balaman’ın gündeme getirdiği iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.Başkan Günaydın, kendisi ve ailesi ile ilgili imar öncesi arazi aldı ve bu şekilde rant sağladı şeklinde yapılan iddialara cevap verdi.
‘Bu alan önceki belediye başkanlarımızdan Fuat Uyar tarafından çalışmalar başlamıştır. Burayı Neden geç yaptık? Buranın tapu ve kadastro çalışmaları nedeniyle gecikti. Kadastro 2010 yılında netleşti, burası 2010 yılında kesin olarak 18 uygulamasına dahil oldu.
Ben dairelerimi ve arabalarımı sattım tasarruflarımda vardı. Çünürde 6 aydır arsasını satamayan bir vatandaştan biri 1600, diğeri 1800 metrekare civarında arsa aldım. Herkesin mülk edinme hakkı vardır. Çünürde 1977 de Fuat Uyar döneminde başlayan çalışmaya ben 2009 yılında mülk edindim. Bunlar boş konuşmalardır.’
