Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Aydın’dan Seyyar POS Uyarısı

Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sinan Aydın, seyyar POS

Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sinan Aydın, seyyar POS cihazı kullanan esnafa yönelik önemli bir uyarıda bulundu. Aydın, mevzuata aykırı kullanımın hem esnaf hem de bankalar açısından ciddi cezalar doğurabileceğini söyledi.

Oda Başkanı Aydın, seyyar toptan satış faaliyeti dışında seyyar POS kullanan üyelerin, POS cihazlarını bankalara teslim etmeleri ve teslim tutanağının Maliye’ye bildirilmesi gerektiğini ifade etti. Aksi durumda, tespit halinde hem POS cihazını veren bankaya hem de cihazı kullanan mükellefe cezai işlem uygulanacağını vurguladı.

Seyyar esnafa POS cihazı verilmesinin belirli şartlara bağlı olduğunu belirten Aydın, esnafın Defterdarlığa başvurarak faaliyet şartlarına uygunluk belgesi alması halinde POS kullanımına izin verildiğini dile getirdi. Gerekli izin belgesinin alınmaması durumunda ise yüksek tutarlı cezalarla karşılaşılabileceğine dikkat çekti.

Sinan Aydın, üyelerin mağduriyet yaşamaması adına mevzuata uygun hareket etmeleri ve gerekli izin süreçlerini tamamlamaları çağrısında bulundu.