⚡ AMP
Isparta

Isparta için “NE YAPABİLİRİZ?”

Isparta’nın üst düzey yöneticileri İstanbul’daki Ispartalı iş adamları ile “Isparta için bir araya geldi” ve yeni yatırımların önü açılması için istişare yapıldıİstanbul’da…

Gazete32
25 Şub 2014 · 15:40
3 dk okuma

Isparta’nın üst düzey yöneticileri İstanbul’daki Ispartalı iş adamları ile “Isparta için bir araya geldi” ve yeni yatırımların önü açılması için istişare yapıldıİstanbul’da yapılan toplantıda Isparta için “NE YAPABİLİRİZ?” konuşuldu. Uluborlulu hayırsever iş adamı Ahmet Nedim Karasoy’un ev sahipliği ve organizasyonu ile düzenlenen toplantıda Isparta’nın üst düzey yöneticileri ve İstanbul’da yaşayan Ispartalı iş adamları bir araya geldi.

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Ak Parti Isparta Belediye Başkan adayı Nuri Uzaktaş, İstanbul’da yaşayan Ispartalı iş adamları Ahmet Nedim Karasoy, Bülent Sarıgül, Atakan Yazgan, İrfan Kodaloğlu, Selim Demirelli, Mustafa Kaya gibi isimlerin katıldığı toplantıya, Yozgatlı olan ancak Isparta’da hayırseverliği ile tanınan işadamı Ferhat Uzunlulu katıldı.

Toplantıya Isparta’dan gazeteci olarak ise Şakir Aksöz, Hakan Yaman ve Soner Toros katıldı. İş adamı Hasan Köstüklü ise kızının düğünü olduğu için toplantıya katılamadı ancak her türlü desteği vereceğini açıkladı.

Toplantıda söz alan bütün katılımcılar bu tür organizasyonların daha sık yapılması gerektiğinin altını çizerek:”Burada Isparta için ne yapılabilir? Yatırımlar nasıl artırılabilir? Şehrimiz her alanda nasıl daha çok büyütülebilir? İnsanımızın refah seviyesi nasıl yükseltilir? bunları konuştuk. Yapılan istişare ise Isparta’ya önemli yatırımlar kazandırılacaktır.

Bu toplantıların ilk meyvesi alınıyor. Bülent Sarıgül isimleri hemşehrimiz yurt dışına yapacağı önemli bir yatırımı Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesine yapıyor ve kısa süre içinde tamamlayacak.

Bu tür yatırımları nasıl çoğaltırız? Ne yapılması gerekiyor? noktasında somut çalışmalar yapılıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

Katılımcılar, Isparta’nın Türkiye geneline yayılmış, söz sahibi, ekonomik olarak güçlü isimlerinin bulunduğunu da belirterek, organizasyonların daha geniş çaplı yapılacağını da belirttiler.

Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise konuşmalarında Isparta’ya yapılacak yatırımlar için her türlü desteği vereceklerini belirttiler.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’de kurum olarak yatırımcının sorunlarının çözümü, yatırımın hızlandırılması, teşvik ve finansman anlamında bütün imkanların seferber edileceğini söyledi.

Isparta
Paylaş f X TG