⚡ AMP
Isparta

Halk Sağlığından güne sağlıklı başla projesi

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı çalışmaları kapsamında obezite ile mücadele hedefiyle güne sağlıklı başla projesi başlatıldı. Konu ile…

Gazete32
14 May 2014 · 07:44
4 dk okuma

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı çalışmaları kapsamında obezite ile mücadele hedefiyle güne sağlıklı başla projesi başlatıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Isparta Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mehmet Karakaya Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliğiyle tüm personel ve kursiyerlere her gün düzenli olarak Beden Eğitimi öğretmeni eşliğinde fiziksel aktivite yaptırılacağını söyledi.

Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada şunlara yer verildi. “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı uygulamaları kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından, 2014 yılı “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan edilmiş olup, yaşam kalitesini arttıran ve tüm dünyada hızla artan hastalıklardan biri olan Obezitenin Önlenmesine yönelik faaliyetler arttırılmış olup, merkez ve tüm ilçelerde Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı olan Toplum Sağlığı Merkezlerinde, 2013 yılı temmuz ayında “Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışmanlık Hizmetleri” birimlerimiz kurulmuştu.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliğiyle “Güne Sağlıklı Başla” Projesi başlatılmıştır. Kalp-damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon vb. kronik hastalıkların oluşmasına zemin hazırlayan obezite ile mücadele etmek, obezitenin iki önemli risk faktörü olan aşırı ve dengesiz beslenme konusunda halkımızı bilinçlendirmesi ve fiziksel aktivitenin günlük yaşamımızda alışkanlık haline getirilmesi hedeflenen projede Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde görev yapmakta olan başta idareciler olmak üzere tüm personel ve kursiyerler Obezite ile Mücadelenin en güzel örneği olmayı başarmışlardır.

Proje Kapsamında Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi çalışanları tarafından kursiyerler Sağlıklı Beslenme, Diyabet, Fiziksel Aktivitenin Arttırılması, Az ve İyotlu Tuz Kullanımının Önemi, Tam Buğday Ekmeğinin Faydaları, Ekmek İsrafının Önlenmesi konularında eğitime tabii tutulmuşlardır. Kan alımı da gerçekleştirilen kursiyerler, Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışmanlık Hizmeti Birimlerinde hizmet veren diyetisyen tarafından boy-kilo ölçümü, vücut yağ oranı ölçümü ve kan tetkikleri de göz önünde bulundurularak belirli periyodlarla takip edileceklerdir. Ayrıca tüm personel ve kursiyerler her gün düzenli olarak Beden Eğitimi öğretmeni eşliğinde fiziksel aktivite yapacaklardır.

Isparta Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mehmet Karakaya : ‘’ Ülkemizde kronik hastalıklara yakalanan kişi sayısı giderek artmaktadır.

Obezitenin başlıca nedeni olan yetersiz ve dengesiz beslenme ile fiziksel inaktivitenin ortadan kaldırılması için öncelikle toplumun bu konularda bilinçlendirilmesi gerekmektedir. İlimizde bu konuda yapılan çalışmalarda büyük bir artış gözlenmektedir. Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, 2014 yılı ilk üç ayda 30 bin kişiye eğitim verilmiştir. Şu anda yürütmekte olduğumuz ‘’Diyabetle Sağlıklı Yaşam Okulu’’ Projesi ve ‘’Obezite ile Mücadele Okulu’’ Projesine, ‘’Güne Sağlıklı Başla’’ Projesiyle bir yenisi daha eklenmiştir. Henüz hazırlık aşamasında olan projelerimizi de en kısa zamanda uygulamaya koyacağız. ’’ demiştir.

Paylaş f X TG