⚡ AMP
Isparta

Başkan Başdeğirmen: “Isparta’mızın Gelişmesi İçin Birlikte Çalışacağız”

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Meclis Başkanı Akif Aslan, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile birlikteIsparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret etti.

Gazete32
05 Kas 2026 · 10:57
6 dk okuma

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Meclis Başkanı Akif Aslan, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile birlikteIsparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret etti. Ziyarette şehrin ekonomisinin geliştirilmesine yönelik karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette konuşan ITSO Başkanı Metin Çelik, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın 10 Ekim’de gerçekleştirilen seçimlerinde 3 adayın seviyeli bir şekilde yarıştığını, Isparta’ya ve odaya yakışan bir şekilde seçimlerin sonuçlandığını söyledi. Çelik, “Kaybeden bir grubumuz yok, kazanan Isparta. Bundan sonra hep beraber Isparta’mız için güzel şeyler yapmak, iş verenimizin önünü açmak, istihdam yaratmak, Isparta’mızı daha yaşanabilir bir şehir yapmak için hep birlikte çalışacağız. Seçimlerimiz bitti, yönetimlerimizi oluşturduk. Sayın valimiz, belediye başkanımıza teşekkür anlamında uğrayalım istedik. Sağ olun, sizler de vakit ayırdınız. Bundan sonra sizlerle diyalog içerisinde Isparta’mızın güzellikleri için çalışacağız. Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Isparta’mızı kalkındırmak için destek vereceğiz. Birlikte güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Yeni dönemimiz, Isparta’mıza, arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Bugünkü bize ayırdığınız vakit için de ayriyeten teşekkür ederim” diye konuştu.

Başkan Başdeğirmen: “Yeni döneminiz hayırlı uğurlu olsun”

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO’nun onursal başkanı olmaktan onur duyduğunu ifade ederek, yeni dönem yönetimine görevlerinde başarılar diledi. Başkan Başdeğirmen, “Öncelikle yeni dönem, yeni arkadaşlarımızla yönetimimizde, meclisimizde inşallah hayırlı görevler yapmayı nasip eylesin. Yeni döneminiz hayırlı uğurlu olsun. Şehrimizin en önemli sivil meslek örgütleri, ticaret ve sanayi odasının gücüyle en üst seviyeye ulaşmıştır. Isparta’mızdaki her türlü istihdamı sağlayan, vergiyi veren, ihracatı yapan en güçlü ayak ticaret ve sanayi odamızın üyeleridir” dedi.

“81 il içerisinde 30’uncu olmak da çok büyük bir başarı”

Başkan Başdeğirmen, Isparta’nın ekim ayı ihracat rakamının yaklaşık 48 milyon dolara ulaştığını belirterek, üretim ve ihracat yapıp istihdam sağlayan tüm firmalara teşekkür etti. Başkan Başdeğirmen, “10’uncu ay itibariyle ihracatımız 438 milyon dolara geldi. Bu çok önemli bir rakam. Hele ki dünyanın durgun olduğu, birçok ülkenin üretimde zorlandığı zamanda bizler üst düzey üretim yapmaya hem ülke olarak hem de şehir olarak devam ediyoruz. 81 il içerisinde 30’uncu olmak da çok büyük bir başarı. Burada sizlerin yapmış oldukları iş birlikleri, imalatçılara ve iş insanlarına sağladığınız destekler, Ankara ayağındaki güçlü bağlar işlerin daha ileriye gitmesini ve güçlenmesini sağlıyor. Bundan sonraki zamanda da iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Şehrimizin ana değerlerini, kültürünü ve turizmini imalatıyla beraber üretimiyle beraber üst seviyelere taşıyacağız.  Dünya ülkelerine baktığımız zaman tüm ülkelerin, şehirlerin sadece sanayide gelişmiş olduğunu görmüyoruz. Birçok sektör var. Bazı yerlerde turizmde bazı yerlerde sağlıkta bazı yerlerde eğitimde bazı yerlerde doğa ile kendilerini çok güzel ve dünyaya tanıtan büyük yerler var. Bizler de sanayimizi ilerletirken onun yanındaki turizmimizi de tarımımızı da üst seviyeye taşımak için hep beraber el birliği yapmamız gerekiyor. Bizim şehrimiz, modern tarım şehridir. Biz bunun yıllardır da güzelliğini ve kıymetini görüyoruz. Her türlü meyvecilikte, sebze-meyve üretiminde en iyi yerlerdeyiz. Sadece o değil ham maddeyi yarı mamul veya mamul hale getirecek durumdayız. Elmanın artık ucundaki sapına kadar değerlendirebilecek bir durumdayız. Önceleri elmayı sadece meyve olarak veren bir şehir iken bugün meyve suyunu, cipsini, sirkesini, reçelini ve küspesini yaparak hayvanlarına en son kalan kısmını yedirerek her şeyiyle değerlendirerek değerli hale getiriyoruz” görüşlerinde bulundu.

“650 bin ton kapasiteli soğuk hava depoları ile Türkiye’de birinciyiz”

Isparta’nın 650 bin ton kapasiteli atmosfer basınçlı soğuk hava depolarına sahip olduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Daha önceleri 3 ay muhafaza edilirken şimdi 12 ay kesintisiz muhafaza edilebiliyor. 650 bin ton atmosfer basınçlı soğuk hava depolarımız ile Türkiye’de birinciyiz. 7 tane büyük meyve suyu fabrikasının Isparta’da bulunması buradaki meyvenin daha fazla önemli olduğunu ortaya koyuyor. Aranızda tarım sektörünün önemli aktörleri var. Onların sayesinde de çok güzel ihracatlar yapıyoruz. Sizin yapmış olduğunuz koruma, güçlendirme, yurtdışı projeleri çok önemli. Üreticimizin yurtdışındaki fuarlara gitmesi, orayı takip etmesi ve pazarlarını genişletmesi en önemli çalışmalarımızdan bir tanesidir. Bunu da sizler daha iyi bir şekilde yaparak, ürünlerimizin değerini buldurarak inşallah hepsinin satışını sağlayacağız. Her sektörün sorununu bilen arkadaşlarımız var. Onlarla beraber inşallah çalışmalarımızı çoğaltacağız. Sizin de dediğiniz gibi yeni bir seçim oldu. Bu seçimde sizle beraber 2 arkadaşımız daha talip oldu.  Başka taliplerin olması da önemli çünkü değer verildiğini gösteriyor. Her grupta 200- 250’şer kişinin bu işin içerisine hevesli olarak girmesi demek Isparta sanayisine herkesin değer, önem vermesi demektir. Bundan dolayı da bu işe katılıp, mücadele veren, projelerini açıklayan, Isparta için biz de varız diyen arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Rabbim, sizlere kolaylıklar eğlesin. Bizlere verilecek herhangi bir vazife varsa bunları da ekibimizle, belediyemizle bunun arkasında olacağız. Isparta’mızın gelişebileceği bir konunun ortaya atılması bizi her zaman için tetikleyecektir. Bu düşüncelerle şehrimiz en güzel hale gelip, en üst seviyeye çıkabilmesi için yanınızdayız, beraberiz. Rabbim daim eğlesin” ifadelerinde bulundu.

Isparta Belediye Haberleri Isparta Haber ITSO metin çelik Şükrü Başdeğirmen
Paylaş f X TG