Isparta İnsan Kaynakları Platformu Toplantısı Yapıldı

Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce SDÜ ve ISUBU Kariyer Merkezleri / İnsan Kaynakları Bölüm Başkanlığı işbirliği ile “Isparta İnsan Kaynakları Platformu” toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa HÖKE, Süleyman Demirel Üniversitesi İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Kürşat ACAR, Süleyman Demirel Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet YILDIRIM, Isparta […]

Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce SDÜ ve ISUBU Kariyer Merkezleri / İnsan Kaynakları Bölüm Başkanlığı işbirliği ile “Isparta İnsan Kaynakları Platformu” toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa HÖKE, Süleyman Demirel Üniversitesi İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Kürşat ACAR, Süleyman Demirel Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet YILDIRIM, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Mustafa Erhan TÜRKOĞLU, istihdam sayıları yüksek firmaların insan kaynakları yöneticileri ve akademisyenler katıldı.

Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa HÖKE yaptığı açılış konuşmasında, kurumsal olarak işgücü piyasasını güçlendirmek için yaptıkları tüm çalışmaları firmaların insan kaynakları yönetici ve çalışanları ile birlikte yaptıklarını, pandemi ile birlikte sıkıntılı bir sürece giren istihdamı, koruma çalışmalarının yanında bundan sonra nitelikli danışmanlık hizmetleri ile istihdamı artırıcı çalışmaları da yine insan kaynakları yöneticileri ile birlikte yapacaklarını belirtti.

Toplantıda söz alan Süleyman Demirel Üniversitesi İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Kürşat ACAR, Platform bileşeni firmaların insan kaynakları birimlerinde çalışanların niteliklerinin artırılması amacıyla toplantıda belirlenen İK yöneticileri ve sonradan akademik çalışma yapmak istediğini belirten insan kaynakları personelinin, alanla ilgili tezsiz yüksek lisans programlarına katılımları sürecinde SDÜ İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünce kendilerine destek vereceklerini açıklarken; Süleyman Demirel Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet YILDIRIM, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Mustafa Erhan TÜRKOĞLU da Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda ilimizde düzenlenecek olan Güney Kariyer Fuarından (GÜNKAF’22) ilimiz firmalılarının kazanımlarının artırılması için fuarın öneminin İnsan Kaynakları Platformu’nca yerel firmalara çeşitli yol ve yöntemlerle aktarılmasının, platform üyesi firmaların fuara katılımlarının sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılmasının önemini vurguladılar.

Toplantıya katılan insan kaynakları yöneticilerinin İŞKUR İstihdam teşviklerinin işgücü piyasası üzerindeki olumlu/ olumsuz etkilerini değerlendirmeleri, İŞKUR hizmetlerinin sunumu işveren danışmanlığı, vb. konulardaki görüş, öneri ve eleştirilerini dile getirdikleri toplantı, firma temsilcileriyle İŞKUR arasındaki kurumsal iletişimin güçlendirilmesine ve olası sorunların en kısa zamanda çözüme kavuşturulması için işletme yetkilileri ve işveren danışmanlarının merkezinde olduğu süregelen çalışma modelinin geliştirilmesine yönelik alınan kararlarla sona erdi.

Exit mobile version