Türkiye’nin dört bir yanında bisikletleri ile Eğirdir’de gelen katılımcılar, 3 gün boyunca Canada’da çadırda kalacaklar ve yaklaşık 200 km pedal çevirecekler.
Türkiye’nin dört bir yanında bisikletleri ile Eğirdir’de gelen katılımcılar, 3 gün boyunca Canada’da çadırda kalacaklar ve yaklaşık 200 km pedal çevirecekler.
Eğirdir Belediyesi ile Kalbin İçin Pedalla Grubu’nun bu yıl 2’ncisini düzenlediği ve 200 katılımcının yer aldığı bisiklet festivali, Eğirdir’deki Can Ada’da başladı.
Festivali dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, bisiklet festivalini bu yıl ikinci düzenlendiklerini, ilkine katılan sporcuların çok memnun şekilde buradan ayrıldığını söyledi.
Eğirdir’in tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine çok hoş vakitler geçireceğini ifade eden Şengöl, ülke genelinde yaşanan olumsuzluklara rağmen festivali ertelemediğini aktardı.
Festivale katılan her kişiyi gönüllü turizm elçisi ve fahri Eğirdirli olarak gördüklerinin belirten Başkan Şengöl, Eğirdir’in tanıtımına katkı sağlayacak her organizasyona belediye olarak destek verdiklerini ve vereceklerini kaydetti.
Kalbin İçin Pedalla Bisiklet Grubu Başkanı Şahidin Aydemir ise ikinci kez Eğirdir’de olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Eğirdir’in doğal güzellikleri ile artık marka haline geldiğini ifade eden Aydemir, burada stresten uzak doğayla iç içe bir ortam bulduklarını kaydetti.
Aydemir, gelecek yıl da burada festival düzenlenmeyi istediklerinin sözlerine ekledi.
Belediye Başkanı Şengöl’ün verdiği başlangıç işaretinin ardından 200 katılımcı, tarihi Eğirdir Kalesi önünden hareket etti. 3 gün boyunca Eğirdir ve çevresindeki tarihi ve doğal alanlarda pedal çevirecek olan katılımcılar, bu şekilde yaklaşık 200 kilometre yol kat edecek.
– 81 yaşında pedal çeviriyor
Festivale katılan 81 yaşındaki Osman Erdoğan, ise yaptığı açıklamada 6 yaşından bu yana bisiklet sürdüğünü söyledi.
Bisikletin kendisi için bir tutku haline geldiğini dile getiren Erdoğan, bisikletin sağlıklı yaşam için ideal bir araç olduğunu, genç ve sağlıklı kalmak isteyenlere bisikleti hayatlarının bir parçası haline getirmesi tavsiyesinde bulundu.