⚡ AMP
Dünya

Suudi uçakları DAEŞ’i ilk kez vurdu

Suriye'deki DAEŞ hedefleri Suudi savaş uçakların tarafından ilk kez vuruldu..

Gazete32
17 Şub 2016 · 19:59
1 dk okuma

DAEŞ karşıtı koalisyonda yer aldığı halde bugüne kadar DAEŞ’e karşı aktif savaşa katılmayan Suudi Arabistan’a ait savaş uçakları hafta sonunda ilk kez Suriye’deki DAEŞ mevzilerini bombaladı. 

Uçakların nereden kalktığı ve nereleri bombaladığı belirtilmedi, ancak bombardıman, Suudi uçaklarının İncirlik Üssü’ne geldiği yolundaki haberlerin hemen ardından gerçekleşti.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon sözcüsü Peter Cook, dün düzenlediği basın brifinginde bir soru üzerine, “Evet, hafta sonundaki bombardımana Suudiler de katıldı” dedi. Ancak uçakların nereleri bombaladığı ve nereden kalktığı konusunda bilgi vermedi.
Söz konusu açıklama, Suudi uçaklarının beş gün önce DAEŞ’e karşı kurulan koalisyona katılmak üzere İncirlik Hava Üssü’ne geldiği yolundaki haberlerin hemen ardından geldi.

Suriye
Paylaş f X TG