Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zabun, ‘Günaydın hesabını verecek’ (Video)

AK Parti Isparta İl

AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun, Kanal32’de yayınlanan “Isparta’da Ne Var Ne Yok?” programına canlı yayın konuğu oldu. Programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Zabun, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın siyaset cambazlığı yaptığını söyledi. Zabun, “Günaydın 2009-2014, hatta 1999-2004 arasındaki dönemin hesabını vermek zorundadır. Eğer 1999-2004 arasındaki belediye başkanı Günaydın olmasaydı, onun hesabını sormazdık. Fakat şuanda kendi döneminin hesabını vermek zorunda” dedi.HANGİ HİZMET EKSİK KALDI?

İktidar olarak Isparta’nın kalkınması adına birçok çalışmanın yapıldığını söyleyen Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, “Bütün Türkiye’yi önemsediğimiz gibi Isparta’nın kalkınmasını da önemsedik. Türkiye’de yaptığımız yatırımları eksiksiz olarak Isparta’ya ‘da kazandırdık. Sosyal kalkınma ile ilgili, hangi yatırımda Isparta’yı eksik bıraktık. Sağlık tesislerinde Türkiye’de pek çok yerde henüz sağlık alanında yatırım yapılmamışken Isparta belli bir mesafe aldı. Vatandaşın sağlık hizmetlerinden yaralanması noktasında ülkenin diğer boyutlarında yapılan hangi hizmeti getirmedik. Eğitim imkanlarının artırılması ile ilgili hangi hizmeti burada eksik bıraktık. Tam tersine okulların modernleştirilmesi anlamında Isparta’da da aynı hassasiyeti ortaya koyduk. Tarım politikaların baktığınızda bizim iktidarımız döneminde Isparta çok ciddi bir kapasiteye ulaştı. Türkiye’nin hangi noktasında soğuk hava deposunun bu kadar desteklendiği bir başka il gösterebilir misiniz? Üniversiteyi belli bir noktaya getirdik Bunları kim söyleyebilir kim görmezden gelebilir?” diye konuştu.

GÜNAYDIN ITKM’Yİ DONDURDU

ITKM konusunun seçime 6 ay kala gündeme getirildiğini dile getiren Zabun, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a yüklendi. Zabun, “Biz iktidar partisiyken Sayın Belediye Başkanı kusura bakmasın hangi bakanın programına katıldı. Neyi istedi. Hangi somut projeyle gitti. Destek istediği bir nokta sermaye artışıyla ilgiliydi Milletvekillerimiz bu konuda kendisine desteği verdi ve destek noktasında hiçbir çekinti ortaya konulmadı. Biz Isparta’nın gelişmesi kalkınması noktasında mutlaka ilave edeceğimiz çok şeyler var. Bir defa içinde yaşadığımız şehrin içinde çok ciddi sorunlar var bunların aşılması gerekiyor. ITKM konusu. Sayın Aybatılı bir çalışma başlattı. Sayın Günaydın burayı dondurdu. Sizin Belediye Başkanı olarak böyle bir alanı askıya almak gibi yaklaşımınız olamaz. Seçime 6 ay kala gündeme getirdi. Proje çalışması yapmadan kendi yeteneğine güvenerek bir çalışma başlattı. Bunun 6 ayda bitmeyeceği belli. Bugün bu yapı yine 4.5 yıl kenarda bırakıldı. Daha öncede söyledim. Günaydın geldiği günden itibaren buraya eğilseydi bu projeyi bitirseydi belki vatandaş kendisine yeniden belediye başkanlığını verirdi. Ama maalesef ipe un serdi ve son noktada kendisini reddeder şekilde davrandı.” şeklinde konuştu.

KENDİ İÇLERİNDE ÇELİŞKİYE DÜŞTÜLER

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz’ın geçtiğimiz günlerde bir oda seçiminde AVM’lerin şehir merkezine yapılmasından dolayı hükümeti eleştirdiğini söyleyen Zabun, Günaydın’ın ise uluslar arası firmaları getirip, şehrin göbeğine sokacağını belirtti. Zabun şöyle devam etti; “En acı tarafı belediyenin milyonlarca lira alacağı bulunmasın rağmen zeyilname bile yapmadan ve kimseye de sormadan tapu üzerindeki şerhleri kaldırdı. Müteahhit 20 milyon lira kredisini çekti buraları ipotek verdi ve gitti yatırımı başka yere yaptı. Bu çok acı. Sayın Günaydın burada boşluğa düşerek gerçek niyetini ifade etmiştir.

Birkaç gün önce Sayın MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, AVM konusunda hükümetimizi eleştiriyor. Ardından Sayın Günaydın 4-5 bin metrekarelik yerlere uluslar arası firmaları getirip bu şehrin kalbine saplayacağım diyor. Esnafın kendisini nasıl bir tehlikenin beklediğini takip etmesin istiyorum. Birçok noktasıyla esnafa zulüm. Bitirilmiş olsaydı önemli bir gelir kaynağı olacaktı. Otopark bitirilseydi vatandaşımız otopark mafyasına para ödemek zorunda kalmayacaktı. Trafik sorununu vatandaşımız yıllarca yaşamayacaktı. 52 bin metrekarelik alanı vatandaşın hizmetine sunuyoruz. Öbür taraftan kirada oturan binlerce esnafımız var. 5 bin lira kira ödeyeceğine 20-30 bin lira ödüyor. Bu zülüm değil mi?”

GÜNAYDIN HESAP VERECEK

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın hesap vermekten kaçamayacağını ifade eden Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, “Belediye Başkanı Günaydın iflas etmiştir. Müflis tüccardır. Bunu esnaf bilir. Müflis tüccar eski defterleri karıştırır. Sayın Günaydın 2004 ve 2009 arasındaki sürece göre ve belediye kaynaklarını kullanarak sempatik pozlar vermek suretiyle seçim stratejisini oluşturmaktadır. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Bir defa secim süreçleri ati olduğu dönemin hesabının görüldüğü dönemlerdir. Vatandaş 2009’da tercihini ortaya koymuştur ve 2009’dan sonra Sayın Günaydın başkanlık yapmıştır. Yıl 2014 olmuştur. Bunun değerlendirmesi bu tarihler arasındadır. Buradan kaçamayacak. Vatandaşın 2009’daki tercihine saygı duyduk. Doğrumuz yanlışımız eksiğimiz vardır. Hapsini kabul ettik. Ama bundan sonraki süreç içinde 2004 -2009 arasında bu seçimi götüremez. 2009-2014 hatta 1999-2004 arasındaki dönemin hesabını vermek zorundadır. Eğer MHP 1999-2004 arasındaki belediye başkanı farklı isim olsaydı onun hesabını sormazdık. Ama o dönemde de Günaydın belediye başkanıdır. Vatandaşın algısını hesabı görülmüş bir döneme sıkıştırmasına izin vermeyeceğiz. Kendi döneminin hesabını verecek.” dedi.

SİYASET CAMBAZLIĞINI GÜNAYDIN YAPIYOR

Günaydın’ın yakışıksız hareketler içine girdiğini de söyleyen Zabun, sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediye borçlarının bir kısım mallarla takas edilmek suretiyle silinmesiyle ilgili bizzat Sayın Günaydın tarafından iletilen bir talep söz konusudur ve Sayın Valimiz de valilik tavrına uygun bir şekilde bunu söyledi. Ama Sayın Günaydın bütün bu süreçleri biliyor olmasına rağmen ana avrat ‘sıyırtmadan sıyırttın’ dedi.

Bunlar çok yakışıksız şeylerdi. Hem süreci kendiniz talep edeceksiniz ve bunun için bir formül bulacak devletin üst kademesi, yine sizin başlatmış olduğunuz süreçten dolayı haciz işlemi uygulanacak taşınmazlarınızın üzerine ve siz durumdan vazife çıkartarak bu süreci AK Parti’nin aktörlerinin üzerine ima edecek şekilde ve hatta hakarete varacak şekilde bunu buraya sürüklemeye çalışacaksınız. İşte siyaset cambazlığı budur. Süreci Sayın Valimiz de açıklamıştır, Sayın Defterdar da açıklamıştır. Biz böyle ucuz bir politikanın içerisinde olmadık, asla olmayız. Bu haciz talebiyle ilgili Sayın Bilgiç de oda seçimlerinde bunu ifade etmiştir. Hatta dinsiz, Allah’sız, kitapsız diyecek kadar ileri gitmiştir Sayın Günaydın. Sayın Bilgiç de ‘bu kişi kimse söyle de bilelim’ demiştir. Bunların hepsi bizzat Günaydın’ın talebi üzerine kayıt altına alınmıştır.”

TÜRKİYE’NİN KALKINMASINI DÜŞÜNÜYORUZ

Teşvik konusuna da değinen Zuban, “Teşvikin kapasitesi değişti. Hala teşviki aynı pencereden dar kapsamdan görüyorlar. Olmaz ki. Bölgesel teşvikin yanı sıra sektörel teşvik var. Biz bütün Türkiye’yi düşünen bir partiyiz. Topyekun bütün Türkiye’nin kalkınmasını düşünen bir partiyiz. Kümelenme çalışmasının ne kadar önemli olduğunu düşünen bir partiyiz. Dolayısıyla bölgesel teşviklerin yanı sıra sektörel teşviki de öne çıkartmış bir partiyiz. Sektörel teşvik anlamında bizim 5. kriterde olduğumuz seçenekler var. İşkur üzerinden verdiğimiz teşvikler var. İş istihdamı ile ilgili kazandırdığımız teşvikler var. Sorulara süreç içerisinde yine cevap veririz. Cevap vermekten kaçmayız, korkmayız. Biz ne yaptığımızı biliyoruz.” diye konuştu.

OYUMUZ ARTACAK

Kendisinin yüzde 45 bandı üzerinde oy beklediğini belirten Zabun, “Ben yüzde 45 bandı üzerinde oy bekliyorum. Daha henüz başındayız bana ulaşan bir ankette yok. Biz AK Parti olarak yüzde 50’nin üzerinde oy aldık. Biz hem bu potansiyeli organize etmek hem de başka partilere gönül vermiş insanlara da seslenmek suretiyle oy potansiyelimizi artıracağımıza inanıyorum. Isparta ile ilgili gelecekte ortaya koyacağımız projeleri vatandaşın önüne koyacağız. Altyapısını hazırlıyoruz. Vatandaşımız sabretsin flaş projelerle Isparta’nın karşısına çıkacağız. Bu memlekette vatandaşın yüzde 50’sinin teveccühünü kazanmış bir partiyiz.” dedi.