Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni üniversite tartışması

Kanal 32’de ekrana gelen

Kanal 32’de ekrana gelen Basın Kulübü’nün bu haftaki konukları TOBB Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Yard. Doç. Dr. Nilgün Budak ve AK Parti İl Başkanı Osman Zabun idi.

Gazeteciler Mehmet Erçakır ve Soner Toros’un hazırlayıp sunduğu Basın Kulübü, 2 farklı konuk ile ekrana geldi. Birinci bölüm canlı yayın konuğu TOBB Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Yard. Doç. Dr. Nilgün Budak, SDÜ Teknokent bünyesinde ürettikleri 4 farklı sirkeden bahsetti. Elma, üzüm, nar ve gül sirkesi ürettiklerini belirten Yard. Doç. Dr. Budak, yüzde yüz meyve suyu kullandıklarını söyledi. Geleneksel yöntemlerle hazırladıkları sirkenin market ürünlerinden tamamen farklı olduğunu belirten Yard. Doç. Dr. Budak, Türkiye’de ilk defa ürettikleri gül sirkesinden de bahsetti.

TÜRKİYE’DE İLK

Yard. Doç. Dr. Budak şöyle konuştu: “Geleneksel ev tipi sirkle üretiyoruz. Herhangi bir katkı hiçbir şey kullanmıyoruz. Birçok yöntem var sirke üretiminde biz doğal yöntemleri tercih ettik. Ticarilerin büyük bir çoğunluğu 1 günde sirkeye dönüşüyor. Biz ürettiğimiz sirkeyi 90 gün bekletiyoruz. Biz bu ürünü 90 günde üretiyoruz. Kolesterole, karaciğer yağlanmasına engel olduğu bulgularına da ulaştık çalışmalarımız sonucunda. Zencefilli elma ve elmalı narlı içeceğin üretimini de gerçekleştirmiş durumdayız. Gül ilk defa Isparta’da üretildi.”

ISPARTA’DAKİ YEREL MARKETLERDE VARIZ

Son bir yılda Isparta’daki yerel marketlerde yer aldıklarını söyleyen Yard. Doç. Dr. Budak, ürünlerini internet aracılığıyla gerçekleştirdiklerini belirtti. Yard. Doç. Dr. Şöyle konuştu: “Gülbirlik’te gül sirkesinin satışlarını gerçekleştiriyoruz. İçeceklerde aslında Sarıyer marketlerde içeceklerimizi satabiliyoruz. Ankara’da TARMEK’te var oralarda satışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Yavaş yavaş ulusal ve uluslararası olarak satışlarımızı gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Küçük bir fabrika teknokentteki ilerdeki süreçte daha büyük fabrikalara geçmeyi düşünüyoruz. Bu ürünler özel ürünler. Bu ürünlerin birazcık reklama ve zamana ihtiyacı var.”

TÜRK KADINI CESARETİYLE BİLİNİR

TOBB Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Yard. Doç. Dr. Nilgün Budak, kadınların öz güven eksikliğini bir an önce yenmeleri gerektiğini söyledi. Yard. Doç. Dr. Nilgün Budak, ”Geçmişten bu yana Türk kadınların yeri çok farklıdır. Cesaretleriyle bilinirler. Gelecekte bayanların iş hayatında çok daha aktif bulunmalarını tavsiye ediyorum” dedi.
Basın Kulübü’nün ikinci bölüm konuğu AK Parti İl başkanı Osman Zabun, Isparta’ya yeni üniversite kurulması konusunun tartışılmaya açılmasının çok yerinde olduğunu söyledi. Isparta’nın farklı avantajları bir arada barındırdığına dikkati çeken Osman Zabun, Süleyman Demirel Üniveristesi’nin 80 bini aşan öğrenci potansiyeli ile Türkiye’de örgün öğretim yapan en büyük ikinci üniversitesi olduğunu söyledi.

SAĞLIK VE İLERİ TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ OLMALI

Yeni kurulacak üniversitenin sağlık ve ileri teknoloji üniversitesi olması gerektiğini söyleyen Zabun, “Sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesi ortada. Bu memnuniyeti son derece yukarılara taşıyacak bir süreç. Böyle bir konseptte elimizde var. İl özel idaresinin bulunduğu kampüs, 100 bin metre kare. Orayı tamamen şehir hastanesine dönüştürebiliriz ve il özel idareyi oradan kaldırıp yeni kurulacak üniversitenin sağlık bölümlerini oraya entegre edebiliriz. Sağlık alanında birimlerin 100 bin metrekarelik mevcut arazi üzerine konuşlandırılabilir. Hem sağlık merkezli hem de ileri teknoloji merkezli bir üniversite ön plana çıkarılması lazım. Çevre yolunun öteki tarafında 400 metrekarelik bir eğitim alanı var. Bu alan da teknoloji ağırlıklı yaklaşımın merkezi olabilir. Kara havacılık okulu önemli bir potansiyel, uçak bakım hangarlarımız var. Yeni üniversite bünyesinde uçak mühendisliği, uzay teknolojiyle ilgili bir bölüm oluşturulabileceği kanaatindeyim. Bunlar tartışılır, konuşulur ve bir konuya bağlanabilir.

Kamuoyu düşüncesinde belki belirli zamandır tartışılan bir konu. Somutlaştırılarak ele alınmış olması önemli. Bütün aktörlerin ortaya koyacakları düşünceler son derece önemli. Bu noktada bize düşen görev neyse bu çerçevede hareket edeceğiz. Takvim çerçevesinde atılması gereken adımları atarak sonuca ulaşmak önemli. Süreyya Beyin yeni üniversite konusunda temaslara başlamış olması bizler için önemli bir şans. Bir an önce sonuca ulaştırmak gerek diye düşünüyorum. Şehrin bütün unsurlarıyla buna destek vermesi bunu sonuca kavuşturması önemli.”