Yabancı öğrencilerin çocuklarına Türkçe dersi

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) öğrenim gören 80 ülkeden 2 bin yüksek lisans ve doktora öğrencisi ile 100'ün üzerinde akademisyenin çocukları için, Türkçe ve Türk kültürü kursu açıldı.

Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde olan Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta MÜSİAD üyeleriyle, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde düzenlenen bir kahvaltı programında bir araya geldi. Programa SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Talip Türcan, Prof. Dr. Şakir Şahin, MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Selim Mustafa Özkutlu, Ybem Müdürü Fatih Cebeci ve Genç MÜSİAD üyeleri katıldı.

Üniversite – İş Dünyası ortak çalışmaları kapsamında neler yapılabileceği üzerinde durulan program sonrasında SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Irak Maden Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhammed Hüseyin Drub ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Isparta Şubesi Başkanı Selim Mustafa Özkutlu Yaşam Boyu eğitim Merkezi’nde; SDÜ’de öğrenim  gören 80 ülkeden 2 bin yüksek lisans ve doktora öğrencisi ile 100’ün üzerinde akademisyenin çocukları için açılan “Türkçe ve Türk kültürü” kursundaki öğrencileri ziyaret etti.

Ziyaret sırasında basına bir açıklamada bulunan Rektör İbicioğlu; Üniversitemizde Ortadoğu’dan Orta Asya’ya, Uzak Doğu’dan Avrupa’ya kadar 80 ülkeden 2 bin yüksek lisans ve doktora öğrencisi bulunduğunu, ayrıca 100’ün üzerinde de akademisyenin görev yaptığını belirtti.

Yabancı öğrenci, akademisyen ve çalışanların çocukları için Türk üniversiteleri içinde ilk kez Türkçe ve Türk kültürü kursu açıldığını kaydeden İbicioğlu; “Bu değerli yavrular büyüdüklerinde ülkemizin yani  bizim fikir, gönül, kültür elçimiz olacaklar. Burada gördükleri sıcaklığı, misafirperverliği, aldıkları eğitimleri hayat boyu unutmayacaklar” dedi.

Rektör İbicioğlu da Üniversite – İş Dünyası çalışmalarına katkılarından dolayı MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Selim Mustafa Özkutlu’ya plaket takdim etti.

Exit mobile version