Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Özkan : Isparta 2014’ün lider şehri

Isparta Valisi Vahdettin Özkan

Isparta Valisi Vahdettin Özkan gazeteciler ile bir araya gelerek 2014 yılını değerlendirdi, 2015 yılı için hedeflerini açıkladı. Eğitimden sağlığa, tarımdan spora kadar birçok yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yapımı devam eden ve gelecek yıl devam edecek projeler hakkında bilgi verdi.

Bu yıl içinde en fazla yatırım yapılan alanlardan birinin eğitim olduğunu belirten Özkan, “Eğitim hizmetleri her şeyin başı. Isparta derslik başına düşen öğrenci sayısında şimdiden 2023 vizyonunu yakaladı. Hükümetimizin 2023 için derslik başına düşen öğrenci sayısında belirlediği rakam 24. Biz Isparta’da 20 rakamına ulaştık” dedi.

“Sağlık hizmetlerinde birinciyiz”

Özkan, Isparta’nın sağlık hizmetlerinde de Türkiye birincisi olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

“Hasta memnuniyet oranında Türkiye ortalaması yüzde 74 iken, bu rakam Isparta’da yüzde 89. Türkiye genelinde 10 bin kişiye 15 yatak düşerken Isparta’da 46 yatak düşüyor. Isparta her yönüyle yaşanılabilir bir şehir haline geldi. 2004’te ambulanslarla 3 bin 900 vaka taşınmıştı. 2014’te bu rakam 25 bini aştı. Artık vatandaş bir telefon açtığında ilk yardım ekipleri, AFAD ekipleri hemen vatandaşın yanında. 3 bin 900 hastaya evde bakım hizmeti veriliyor. Bakıma muhtaç 3 binin üzerinde yaşlıya da bakım için istihdam yapılarak bu konu için 25 milyon lira maaş verildi.”

Isparta’da 2015 yılı hedefleri

 

2015 yılı hedeflerini açıklayan Vali Özkan, “2015 yılında özellikle birçok şevk ve enerji ile Isparta’mızda yaşama kalitesini dahada artırarak çalışmalar yapmak en önemli önceliğimiz olmalıdır. Be çerçevede eğitim hizmetlerin derslik başına düşen öğrenci sayısı 2014 yılında 20 rakamına ulaştık. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı Isparta’da 14’dür. Türkiye ortalaması 16 demek ki biz eğitimi insan hakkı olarak görüyoruz.

Artık hükümet programlarında MEB stratejik eğitim planında bir hak olarak belirliyor,ayrıcalık değildir. Okullaşma oranlarında önemli başarılarının elde edildiğini söyleyebiliriz. Okul öncesi 3-5 yaş okullaşma oranı Isparta da %64’dür. Türkiye ortalaması %44’dür. Orta öğretimde okullaşma oranında Türkiye’de 4. sıradayız.Şuanda ilimizde uygulanan devam eden eğitimle ilgili şuanda devam eden 901 projemiz var. Eğitimde yüksek başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz.

Sadece 2014 yılında kurs sayımız 4343, kursiyer sayısı 75 binin üzerinde. Nüfusuna göre yaygın eğitimden faaliyetlerinden faydalanma oranı en yüksek Türkiye’de 2.’yiz ama birinci olmamız lazım. Okur – yazar oranı son beş yılda %92’den – % 99 yaklaştı. Akıllı okullarla ilgili iyi durumdayız. Fatih Projesi ile 38 okuldan 4500 tablet- 680 akıllı tahta, 147 yazıcı, 38 doküman kamera dağıtıldı ve dağıtılmaya da 2015 yılında da devam edecek. Biz eğitimle ilgili köprü kurmaktayız tabi bu çerçevede hayırseverlerinde birçok misyonu var. 2014 yılında biten 95 dersliklerimiz var.

2014 yılında yurtlar ve okullarda depremle ilgili seferberlik başladı risklerle ilgili depreme dayanma testini 55 okul geçen ay bitti, önemezdeki aylarda da devam ettireceğiz. Okullarımızın hepsine doğalgazı ulaştırdık. Isparta TÜBİTAK orta öğretim projelerinde en fazla proje başvurularını 2014 yılında bizim okullarımız yaptı. En fazla projesi sergilenen il Isparta bütün iller arasında Isparta oldu. Gençler bizim her şeyimiz özellikle kötü alışkanlıklarından arındırılması sağlıklı istikamet verilmesi yönünde bu gençlerimize yardımcı olmak hatta o gençlerimizi de projelerimize katarak neler yapabiliriz arayışı içinde olduk.

Bunlarla ilgili toplantılar yaparak herkes üzerine düşen görevi çok detaylanmış eylem planını 2014 yılında bitirdik ve bunun uygulamalarını ve eğitimlerini eğiticilere eğitiyoruz.Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için takviye kurslarını parasız bir şekilde yaptık. 118 okulda 11 bin 330 öğrencimiz takviye kursu almış oldu. Burada 811 öğretmenimiz görev aldı, 2617 kurs şeklinde. Bu okullar hayat olsun projesi 36 okulda pilot olarak uygulandı. 2014 yılında SDÜ İlahiyat Fakültesi binası ile Merkez Araştırma Labratuvarı üniversitemize kazandırıldı. Gül Vadisi projemizi 2015 yılında biraz daha aktifleştirmemiz lazım. Ama üniversite ile ilgili kuruluşu ve emeği geçenlere hem sivil toplum kuruluşları hem meslek kuruluşları, devlet büyüklerine çok teşekkür ederiz.” dedi.