Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzmanlar uyardı: Saldırılar 1 ay kadar sürecek

Türkiye’nin karşılaştığı en kapsamlı siber saldırısı ile ilgili uzmanlar saldırıların bir ay kadar daha sürebileceğine dikkat çekiyor.

Türkiye'nin karşılaştığı en kapsamlı

Türkiye’nin son 15 gündür karşılaştığı en kapsamlı siber saldırılar, vatandaşın günlük hayatını etkileyecek şekilde yapıldı. Siber güvenlik uzmanları, saldırıların bir ay kadar daha sürebileceğine dikkat çekiyor. Devlet kurumlarının internet sitelerine yapılan saldırıların amacının, Türkiye’yi dışarıya kapalı hale getirmek olduğu söyleniyor.

KAYNAK TESPİT EDİLEMİYOR

Özellikle son bir haftadır yoğun bir şekilde süren siber saldırılar, en çok sokaktaki vatandaşı etkiledi. Saldırılar sonucunda bankaların, pos cihazlarının, eczanelerin tam hizmet veremediğine vurgu yapan siber güvenlik uzmanları, “Panik havası artık yok olmaya başladı, hafta sonu ise saldırılar dağılabilir” yorumunu yaptı. Yurtdışından yapılan saldırılara önlem alınabildiğini belirten uzmanlar, şöyle konuştu: “Son saldırılar hem yurtdışı hem de yurtiçinden gerçekleştirildi. ‘Zombi bilgisayar’ denilen yani başka ülkelerdeki korsanların ele geçirdiği virüslü bilgisayarlar üzerinden saldırılar gerçekleşti. Dolayısıyla bu saldırıların gerçekte nereden yapıldığı tespit edilemiyor.”

ODTÜ ‘TR’Yİ TESLİM ETMELİ

Uzmanlar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (DTÜ) ‘(tr’ uzantılı adreslerle ilgili yönetimi elinde bulundurduğunu, kanuna göre bu sorumluluğu BTK’ya devretmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

Kaynak : Sabah