Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Gazi Kemal Mahallesi’nde eski İl Müftülüğünün bulunduğu 121. caddedeki esnafların taleplerini yerinde dinledi. Esnaf buluşmasına katılan El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, Damgacı Sokağın unutulmuş, virane olmuş bir haldeyken Başkan Başdeğirmen’in sahip çıktığını belirterek, “Söylenecek bir söz bulamıyorum. Damgacı Sokak ve diğer hizmetleriniz için teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yapılmayışı içimizi acıtıyordu, yapılmasına ve bugünlere gelmesine siz vesile oldunuz” dedi.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, farklı mahallelerdeki esnaflarla bir araya gelerek, talep ve önerilerini dinlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Başdeğirmen, Gazi Kemal Mahallesi 121. Caddedeki esnaflarla buluştu. Esnaf buluşmasına İskender Mahallesi Muhtarı Ramazan Geyranlı, Çelebiler Mahallesi Muhtarı Adnan Tuncolu ve çevredeki vatandaşlar da katıldı.
Gazi Kemal Mahallesi Muhtarı Mürsel Gürsel, esnaf buluşmasından dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ederek, “Mahallemizin güzelleştirilmesi için ne yapılması gerekiyorsa başkanımız yapıyor” dedi.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, caddenin bulunduğu yerin Gazi Kemal Mahallesi, İskender Mahallesi ve Çelebiler Mahallesi’nin kesiştiği bir nokta olduğunu belirterek, esnaf buluşmasına katılan 3 mahalle muhtarına teşekkür etti. Esnaf buluşmalarıyla amaçlarının şehrin daha yaşanabilir hale getirilmesi olduğunu vurgulayan Başkan Başdeğirmen, “Esnaflarımızın taleplerini dinliyoruz, talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Nüfus artıyor, ihtiyaçlar ve teknoloji değişiyor. Bizim de yapmamız gereken çalışmalar farklılaşabiliyor. O yüzden bu toplantılarla sürekli olarak vatandaşlarımızla istişare halindeyiz” dedi.
Esnaflar söz alarak Başkan Başdeğirmen’e talep, öneri ve isteklerini ilettiler. Bir esnaf, Tüze Saraç Sineması’nın bulunduğu bölgede trafik sıkışıklığı yaşandığını belirtirken, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Mesai giriş ve çıkışlarında trafikte bazı noktalarda yoğunluk yaşanıyor. Sizin söylediğiniz yerde yoğunluk olmaması gereken bir yer. Trafikte birbirimizin hakkına saygı gösterdiği, çift park yapmadığı sürece hiçbir sorun olmaz. Ama biz yine o bölgeye bir bakalım” diyerek Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü’ne konuyla ilgilenmeleri talimatını verdi.
Gazi Kemal Mahallesi 1311 sokakta ikamet ettiğini belirten Şerife Doğan, Damgacı Sokak’taki tarihi evlerin restore edildiğini, bölgede düzenleme yapılmasını istediklerini belirtti. İmam Hasan Sokakta tarihi evlerin restorasyon çalışmalarının yapılacağını ifade eden Başkan Başdeğirmen, “İmam Hasan Sokağın projeleri bitti. O bölgedeki çalışmalar bittikten sonra çevre düzenlemeleri olacak. Evler çok güzel oldu. Oralar lüzumsuz insanların vakit geçirme yerleri olmaktan çıktı, tüm vatandaşların keyifle vakit geçirebileceği bir hale dönüyor. Restorasyonlar uzun sürüyor. İçerisine girdiğimizde tahmin etmediğimiz çalışmalar da çıkıyor. Sokağınızın bulunduğu yerlerde olumsuzluklar varsa onlara bakalım, olumsuzlukları giderelim” dedi.
Şerife Doğan ve Neriman Karapınar, 1311 sokağa oturma bankı ve masa konulmasını talep etti. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, talebin yerine getirilmesi talimatını verirken, esnaf buluşması tamamlanmadan masa ve oturma bankı monte edildi.
Esnaf ve vatandaşlar mahalle olarak Isparta Belediyesi’nden memnun olduklarını ifade ederek, “Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Metruk binaların yıkılmasını istiyoruz ayrıca mahallemizde bir sosyal alan yok” dediler. Başkan Başdeğirmen, “Gazi Kemal, Çelebiler, Kurtuluş, İskender Mahallerinde 200-300 metre bir yer olsa da çocuk parkı koyalım dediğimiz yerleri bulamıyoruz. Eski mahallelerimizde her yer sahipli mülk. İlk geldiğimde muhtarımıza 3 mahalleye ortak bir alanda yapabileceğimiz bir yer var mı diye sordum. Muhtarım da 1200 metrekarelik bir yer söyledi ama 4 parsel 4’ü de sahipli. İmar müdürümüz planına bakıyor. Oranın sahipleriyle görüşeceğiz. Gönül rızası ile alabilirsek alacağız. Hem para hem takasla gönül rızasıyla yapabiliriz. Onlara başka arsa da verebiliriz. Altını otopark yaparız, üstünü de vatandaşlarımızın vakit geçirebileceği alanlar haline getiririz. Yeter ki alan bizim olsun” şeklinde konuştu.
Başkan Başdeğirmen, metruk binaların yıkılması konusunda mücadeleler verdiklerini dile getirerek, “Belki de en çok metruk bina yıkımı bizim dönemimizde olmuştur. 4 yıl içerisinde 232 metruk bina yıktık. Bunun 6’sını Gazi Kemal Mahallesi’nde, 30 tanesini İskender Mahallesi’nde yıktık. Burayı yıkacağız dediğimizde hemen yıkamıyoruz. Birçok prosedürü var. Onları yerine getirmek, mülk sahibinin rızası derken süreç uzuyor. Problemli yerleri en kısa zamanda kaldırmaya devam edeceğiz” görüşlerinde bulundu.
El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın da Damgacı Sokağın bugüne kadar görmediği hizmeti Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen sayesinde gördüğünü söyledi. Damgacı Sokağın unutulmuş, virane olmuş bir yerden popülitesi artan bir sokak haline geldiğine değinen Aydın, “Söylenecek bir söz bulamıyorum. Damgacı Sokak ve diğer hizmetleriniz için teşekkür ediyorum. Allah başımızdan eksik etmesin inşallah. Bugüne kadar yapılmayışı içimizi acıtıyordu, yapılması ve bugünlere gelmesine siz vesile oldunuz ” dedi.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Damgacı Sokak ve Üzüm Çarşısı gibi yerlerimiz geçmişten gelen miraslar olduğunu belirterek, bu miraslara sahip çıktıklarını söyledi.