Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üniversitelilere başarılı iş hayatı tavsiyeleri

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Kampüsü’nde bulunan yurttaki yaklaşık 400 üniversiteli öğrenciye konferans verdi. Üniversite eğitimi sonrasında başarılı olabilmek için kendine güvenmeleri, vizyon ile hedef koyup dil ve diğer mesleki donanımlarını artırmalarını tavsiye eden Tuncay Engin, bölgenin ekonomik gelişmesine yönelik çalışmalar yürüten BAKA’nın kuruluş nedeni, vizyonu ve faaliyetlerini anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Isparta Yurdu’nda Kişisel Gelişim Akademisi’nin akşam düzenlediği Kariyer Seminerleri’nin konuğu BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin oldu. Yurt yönetimi ile çok sayıda üniversitelinin katıldığı seminerde Tuncay Engin, BAKA’nın ihracat, istihdam ve yatırımların artırılmasına katkı sağlamak, bölgenin tanınırlığını yurtiçi ile yurtdışında artırmak gibi önemli görevleri olduğunu söyledi.

GÜVEN, VİZYON, HEDEF, DİL

Üniversitelilere kendi hayatından örnekler veren BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, öğrencilerin başarılı olmaları için okul bitmeden yapmaları gerekenleri anlattı. Üniversite öğrencilerine karar verdikleri meslekleriyle ilgili donanımlarını artırmaları, yabancı dil ve meslekle ilgili konularda kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulunan Tuncay Engin, “Yabancı diliniz olmalı. Mesleki niteliklerinizi artırıcı yurt içi ve yurtdışı eğitim faaliyetlerine katılın. Bölümünüzle ilgili ülkemiz ve dünyadaki gelişmeleri takip etmeniz gerekiyor” dedi.

Öğrencilerin okuldan mezun olduktan sonra iş bulmada sıkıntı yaşamamaları için şimdiden hazır olmalarını önemini vurgulayan vurgulayan BAKA Genel Sekreteri Engin, “Geleceğinizi şekillendirme açısından kendine güven, vizyon koyma, hedeflerine yaklaşmadaki durumu sıklıkla kontrol etme yaklaşımınız olmazsa iş bulmada sıkıntı yaşarsınız. Alan tecrübesi, yenilikçi ve kendine özgü olanlar daha başarılı oluyor. Hangi işi yapıyorsak yapalım nerede olursak olalım, farklılık ve farkındalık oluşturabiliyor, yenilikçi yaklaşım ortaya koyuyor ve profesyonel çalışma koşullarını uygulayabiliyorsanız başarılı olursunuz” diye konuştu.