“Ucuz arsa bulunsun fiyatlar anında düşer”

Isparta’daki konut fiyatlarındaki yüksekliğin en önemli nedeni olarak arsa fiyatlarını gösteren METRO İnşaat sahibi Özaydın çağrıda bulundu: Isparta’nın önde gelen ve önemli inşaat firmalarından olan METRO Mühendislik Sahibi Mustafa ÖZAYDIN, önceki akşam katıldığı Kanal 32’de yayınlanan “Ne Var Ne Yok?” programında önemli açıklamalar yaptı. Özaydın, Isparta’daki konut fiyatlarını pahalı bulmasının nedeninin arsanın pahalı olmasına bağlayan […]

Isparta’daki konut fiyatlarındaki yüksekliğin en önemli nedeni olarak arsa fiyatlarını gösteren METRO İnşaat sahibi Özaydın çağrıda bulundu:

Isparta’nın önde gelen ve önemli inşaat firmalarından olan METRO Mühendislik Sahibi Mustafa ÖZAYDIN, önceki akşam katıldığı Kanal 32’de yayınlanan “Ne Var Ne Yok?” programında önemli açıklamalar yaptı.

Özaydın, Isparta’daki konut fiyatlarını pahalı bulmasının nedeninin arsanın pahalı olmasına bağlayan Özaydın, ucuz arsa bulunması durumunda konutların en az % 30 ucuzlayacağını söyledi.

Konut maliyetlerinde arsa paylarının ortalama % 40’u geçtiğini belirten Özaydın, çarenin ucuz arsa üretimi olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Isparta’da kaliteli ucuz konut üretmek istiyorum. 500 konutluk bir proje yapmak istiyorum. Ancak bunun için, maliyeti düşürmek için ucuz arsa bulunması şart. Bu konuda gerekli araştırmaları yapıyoruz.

Dar ve orta gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi olması için bu projeyi hayata geçirmek istiyorum.

Şu anda konut maliyetlerinde arsa payı % 40’ı geçti. Bu da konut fiyatlarını yükseltiyor. Eğer ucuz arsa bulunursa konut fiyatlarında % 30’luk bir ucuzlama yaşanır.

Isparta çevresinde yeni arsa üretimi yapılamıyorsa, mevcut yapı içinde bulunabilir. Mesela eski ve yeni sanayi uygun bir bölgeye taşınıp, bölgenin tamamına konut yapılabilir. Bu ve benzeri çözümler üretilebilir. Böylece arsa sıkıntısı da ortadan kalkar.”

Özaydın, Gülistan Mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında başladıkları konutların büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, otoparkından, sosyal alanlarına kadar Isparta’ya örnek bir proje yapacaklarını söyledi.

Exit mobile version