Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’ye finali Eğirdir’de yapılacak

Bu yıl 12.’si gerçekleştirilecek

Bu yıl 12.’si gerçekleştirilecek olan Türkiye Triatlon Finalinin 14 Eylül’de Eğirdir’de yapılması kararlaştırıldı.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ‘ün 2004 sonrasında başlattığı Ulusal Triatlon Yarışması daha sonra ağını genişleterek Uluslar Arası Triatlon Yarışması’na dönüşerek Eğirdir adını dünya spor kanallarına taşımıştı. Ancak 2009’dan sonra ise bu çalışmalara yeni başkan tarafından son verilmiş ve Eğirdir Uluslar Arası Tiriatlon Yarışması gibi büyük bir etkinlikten mahrum kalmıştı. Ne var ki böyle bir niteliği yitiren Eğirdir, Uluslar Arası Tiriatlon Yarışmaları’ndan mahrum kalmış ve Isparta Valiliğinin devreye girmesiyle Ulusal Triatlon Yarışmaları Eğirdir’de yapılmaya başlanmıştı.

30 Mart 2014 yerel seçimleri ile başkanlığa gelen Ömer Şengöl, spor faaliyetlerine hız verdi ve bunların içerisine tiriatlon yarışlarını da kattı.

15 Temmuz 2014 Salı günü Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından Eğirdir’e yapılan ziyarette 13-14 Eylül 2014 tarihlerinde Eğirdir’de yapılacak 12. Eğirdir Triatlon Müsabakalarının anlaşması Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ve Eğirdir Belediyesi Başkanı Ömer Şengöl arasında gerçekleşti.

Alt yapı oluşması toplantısında söz alan Federasyon Başkanı  Güneş; “Sayın Başkanım, sizin spora verdiğiniz önemi yakından biliyoruz. Bu bakımdan içimiz rahat ve işlerimizin çok rahat yürüyeceğine yürekten inanıyoruz. Sizin de bildiğiniz gibi gençlerimizi sokaktan kurtarmak hepimizin amacı olmalıdır. Bunun da tek yolu spordan geçmektedir. Burada üzerinde durduğumuz en önemli noktalardan biri de nitelikli sporcular yetiştirmektir. Avrupa şampiyonalarına sporcu gönderememek gibi durumlarla karşılaştığımız oluyor. Ancak başarımız orantısızlık göstermektedir. Bu da alt yapıdan nitelikli sporcu yetiştirememekten kaynaklanmaktadır. Bu nedenle elit sporcuya ihtiyacımız çok büyüktür. Bu anlamda sizin gibi spora değer veren kişilere ihtiyacımız var.” diyerek Türkiye’deki spor yetiştirme konusuna ilişkin görüşlerini dile getirmişlerdir.

Başkan Ömer Şengöl ise “Sayın Başkanım, sizin de dile getirdiğiniz gibi belediyemiz spora ayrı bir önem vermektedir. Eğirdir gençliğinin elinden tutulması gerektiğine inancımız sonsuzdur. Bu anlamda sporun her türüne yer vermeye çalışıyoruz. Halen futbolla ilgili yaş kategorilerine göre yaz kurslarımız sürüyor. Siz merak etmeyin 13- 14 Eylülde yapılacak triatlon yarışmasına halkın da katılımını sağlamak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. İnanıyorum ki bu seneki yarışmalar biraz daha farklı olacaktır.” dedi.