TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

Mavikent İlk ve Ortaokulu 2013 yılı ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’ törenle açıldı. Isparta Valisi Memduh Oğuz başta olmak üzere, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Rahmi Ulu, SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Adıgüzel, öğrenci ve velilerin katılımıyla açılan TÜBİTAK Bilim Fuarında 23 projenin açılış yapıldı.Törende bilim […]

Mavikent İlk ve Ortaokulu 2013 yılı ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’ törenle açıldı. Isparta Valisi Memduh Oğuz başta olmak üzere, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Rahmi Ulu, SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Adıgüzel, öğrenci ve velilerin katılımıyla açılan TÜBİTAK Bilim Fuarında 23 projenin açılış yapıldı.Törende bilim fuarı hakkında açıklamalarda bulunan Mavikent Müdür Yardımcısı ve TÜBİTAK Okul Koordinatörü Ramazan Tezcan; Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında yapılan ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ kapsamında, okul olarak 12 danışman öğretmen rehberliğinde 42 öğrencinin katılımıyla 23 proje hazırladıklarını söyledi.
Amaçlarının öğrencilerin erken yaşlarda bilimle buluşmasını sağlamak olduğunu belirten Tezcan; bu düşünce ışığında öğrencilerimizin problem çözme becerilerini geliştirmelerine ve yeteneklerinin farkına varmalarına yardımcı olduklarını söyledi.

Birbirinden güzel projelerin sergilendiği fuarın açılışında bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Vali Memduh Oğuz ise, Isparta’nın tarihi itibariyle ilim şehri unvanını sonuna kadar hak ettiğini, açılan bilim fuarlarıyla da bu unvanı pekiştirdiğini söyledi.

‘İlim Şehri Isparta’ projesinin sözden ibaret olmadığını belirten Vali Oğuz konuşmasına şu şekilde devam etti; “Eğer Isparta ilim şehri olursa 81 il arasında ayrıcalıklı bir il olacaktır. Bütün ilmi yatırımlar, araştırmalar, geliştirilen projeler ve benzeri çalışmalar vergi ve harçlardan muaf tutulacak ve Isparta’nın ekonomisinin bir anda geliştiğini göreceksiniz” dedi.

Konuşmalardan sonra Vali Memduh Oğuz tarafından 23 bilim projesinin sergilendiği fuarın açılış yapıldı.
23 serginin tamamını gezen Vali Oğuz, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.
Fuar açılışından sonra Isparta’da ilk olan, Mavikent Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfının açılışı Vali Memduh Oğuz tarafından yapıldı.

Bütün tefrişatı SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Orhan Adıgüzel tarafından karşılanan özel eğitim sınıfında 9 öğrenci bulunmakta.

Özel öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Oğuz, sınıfın oluşmasında yapmış olduğu katkılardan dolayı Doç. Dr. Adıgüzel’e teşekkür ederek plaket verdi.

Exit mobile version