Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TRSM sergisi IYAŞ’ta açıldı

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Isparta İl Genel Sekreterliği bünyesinde hizmet vermekte olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarının el emekleriyle hazırladıkları ve 3 gün boyunca sürecek olan kermesin açılışı Iyaşpark Alışveriş ve Yaşam Merkezinde yapıldı.

Açılışa Merkezde tedavi gören hastalar tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile başlandı.

Dinletinin ardından Toplum Ruh Sağlığı Psikiyatristi Serpil CANBOLAT bir konuşma yaparak merkez hakkında bilgiler vererek toplumumuzu duyarlı olmaya davet etti.

Daha sonra Kamu Hastaneleri Birliği Isparta İl Genel Sekreteri Uz. Dr. Osman AYDIN’ da bir konuşma yaparak emeği geçenlere, hastalara ve tüm misafirlere teşekkür etti.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde gönüllü anne olarak Genel Sekreterlik tarafından resmen görevlendirilen Sevilay Yüncü yaptığı konuşmada:

“TRSM merkezinin gönüllü annesiyim. TRSM merkezi ve merkezden destek alan hastaların yakınları arasında köprü vazifesi kurabilmek , hastalar kadar yakınlarının da bu güzel çaba ve çalışma içerisinde olmaları için önayak olma gayretindeyim. Şizofren , pipolar bozukluk ve benzer rahatsızlığı olan hastalarımız iç dünyalarında sürekli bir deprem ve yıkım yaşamaktalar. Yakınları olarak ta biz bu durumlara sürekli şahit olup  , bir müddet sonra bizlerde toplumdan hastalarımız ve kendimiz adına anlayış ve yardım bekliyoruz. TRSM merkezini kuran ve özellikle merkezin bedenen olduğu kadar gönüllerini de açarak çalışan vefakar personeline hem kendi adıma, hem hastalar ve yakınları adına teşekkür ederim. İyi ki TRSM merkezimiz var ve inşaallah daha güzel projelerle hedeflenen daha sağlıklı güzel günlere ulaşmak sayelerinde gerçek olacak.

Bugün burada renklenen ruhlar  sergimiz için davetimize katılıp duyarlı davranan siz değerli misafirlerimize , bize bu fırsatı imkanlarını sunup yanımızda olduklarını hissettiren Iyaşpark AVM yönetimine,  bu güzel projenin gerçekleşmesi için çalışan bütün TRSM çalışanlarına ve emeği geçen herkese  teşekkür ederim.” Dedi.

Kermeste merkezde tedavi gören hastalar tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünlerin sergilenmesine 3 gün boyunca devam edilecek.