Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sümerbank makinalarının tahsisine iptal yolu açıldı

Isparta Bölge Hastanesinin yapılacağı

Isparta Bölge Hastanesinin yapılacağı alan olan Sümerhalı Fabrikasında bulunan makinalar Isparta’nın Yalvaç ilçesi Belediyesi’ne tahsis edilmişti. Yalvaç Belediyesi bu makineleri 1,5 yıl geçmesine rağmen almayınca konu Isparta İl Genel Meclisinde gündeme geldi.Yaklaşık 1.5 yıl önce Sümerhalı Fabrikasında bulunan makinelerin tahsisini alan Yalvaç Belediyesi’nin hala makineleri almaması il genel meclisini harekete geçirdi. Ekim ayının ilk toplantısında tahsisin iptali teklif edildi. Teklifi MHP’nin İl Genel Meclisi’nde Yalvaç’ı temsil eden Hetem Karabulut getirdi. Karabulut’un meclise verdiği önerge şöyle:

“Yalvaç Belediyesine Mayıs 2012 tarihinde tahsis edilen Sümer halı A.Ş. ye ait makinelerin halen yerinde durduğu, bir buçuk yıl gibi bir sürenin geçmesine rağmen makinelerin taşınmaması başlayacak yeni hastane binası inşaatını geciktirmekte ve ayrıca yaklaşan yerel seçimler nedeniyle taşıma işleminin Mart 2014 ayı sonuna kalabileceği, bu nedenle ülke kaynaklarının israf edilmemesi için Özelleştirme İdaresinin gerekçe kararına uyarak Yalvaç Belediyesine yapılan tahsisin iptal edilmesi hususunun görüşülerek karara bağlanması…”

Teklif oybirliğiyle kabul edilerek görüşmeye alındı. Teklifin bu hafta içinde mecliste görüşülerek onaylanması bekleniyor.